Европейският музикален фестивал - Варна 2020 с есенно издание

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2020 в 10:09 966 1

17-то издание на Европейския музикален фестивал Варна тази година ще се проведе в компресиран вид през октомври, заради промените, настъпили с извънредното положение около COVID-19. В есенната програма има два концерта. Испанската фламенко звезда Давид Перес идва със спектакъла Puntal на 11 октомври, а Живко Петров трио JP3 представя новия си албум Change the Way на 18 октомври.

„Ще поднесем на меломаните едно кратко издание на фестивала, който в първоначалния му разкош беше отложен само десетина дни преди първия концерт - споделя директорът на Европейския музикален фестивал – Варна, Мария Кондова. - Щастливи сме, че и тази година, въпреки необичайната обстановка, отново ще успеем да бъдем с нашата публика. Голяма част от традиционните фестивали и събития във Варна имат шанса да се проведат въпреки COVID-19 кризата. Това стана възможно благодарение на обединените усилия и традиционно доброто партньорство между варненските културни оператори и Община Варна с нейния Фонд Култура. Тежките месеци на изолация показаха на всички нас колко важна е връзката между артисти и публика и колко трудно е да се случва изкуство без обмена на енергии между тях. Нищо не може да замени живото общуване между творец и публика, което е онази сила, без която магията не е възможна.“

Първият концерт ще бъде на един от знаковите танцьори и хореографи на съвременното фламенко - Давид Перес, който ще танцува във Варна спектакъла на чувствата „Пунтал“ на 11 октомври 2020 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.
Давид Перес ще донесе и във Варна духа на фламенкото, който шества с неговите горещи изпълнения из Европа, Азия, Близкия Изток и Япония. Артистът съчетава многобройните си турнета в чужбина с преподавателска дейност в академията на Мануел Бетансос.

Билетите за концерта „Puntal“ на Давид Перес могат да се купят от касата и сайта на Фестивалния комплекс.

На 18 октомври от 19:00 във Варненската опера, JP3 - емблематичното за съвременната българска джаз сцена трио – Живко Петров, пиано, Димитър Карамфилов, контрабас, и Димитър Семов, ударни, ще представи премиерно за Варна своя четвърти студиен албум "Change the Way". Това е един много свързан с Варна проект. Ярката варненска следа е видна още от снимката на кавъра с характерните варненски брегови тетраподи, направена от Димитър Семов, който е роден във Варна. Варненец е авторът и на дизайна на обложката – големият български график дизайнер Димитър Трайчев. Албумът е записан в студиото на БНР - Радио Варна, и меломаните в морския град очакват с интерес неговата премиера.

Билетите за концерта на „JP3“ на 18 октомври могат да се закупят от касите на ТМПЦ-Варна и Фестивалния комплекс – Варна и онлайн тук

Закупените билети за отменените 3 концерта от пролетния афиш на Европейския музикален фестивал – на „Сигнум“ с Алексей Герасимец, на Димитър Буров с Боян Бъчваров, както и „В света на ударните инструменти - приказно музикално пътешествие“ могат да бъдат върнати на касата на ФКЦ от 1 до 20 октомври.

Концертът на Найджъл Кенеди се отлага за пролетта на 2021. Очаква се новата дата. Всички закупени билети за този концерт ще важат без заверка за новата дата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15598

1

order

23.09 2020 в 14:31

Абе МУТРОН след два месеца отсъствие няма ли най накрая да се явиш на работното си място... партизанин ли си или си мишка та се криеш в миша дупка и мааш гащи по мандри, полянки и землянки с джипове и хвърчикоптери и трошиш нашите пари!!!°
От кога народа те чака пред работното ти място да ти се порадва!!!
А помниш ли как ни омайваше 2009 г., че ще си плащаш и кафетата, даже... служебна кола няма да ползваш и ще забраниш кортежите в София....
ЛЪЖЛЬО!!!! ОСТАВКА МУТРО!!!!
И за туй вече и песни ти пеят....
Нов хит в нета: Мутри сбогом! Няма вече шкафчета, кюлчета...
https://youtu.be/p3OnlVfCVhg
или
https://youtu.be/A9cWSJcod3o