Джеймс Камерън води "Titatnic Live" в България

OFFNews 22 юни 2016 в 18:29 2337 0

Един от най-обичаните и завладяващи филми на всички времена – "Титаник", се завръща на голям екран в България.

Този път неостаряващият филм на Джеймс Камерън ще бъде представен заедно със симфоничен оркестър, който ще акцентира на емблематичната музика от филма, спечелила множество награди на своя композитор Джеймс Хорнър. 90 души оркестър, хор и келтски музиканти ще завладеят Зала 1 на НДК на 22 октомври за премиерата на "Titanic Live in Concert". А докато епичната музика звучи на живо, филмът ще се прожектира в HD формат за първи път у нас.

“Това изживяване е отвъд всичко, което някога съм виждал в концертна зала или в киносалон. Когато чуваш толкова ясно музиката, когато усещаш доминацията ѝ над картината, тогава наистина осъзнаваш какво огромно влияние над емоциите има тя. В един момент те кара да се радваш, а в следващия вече плачеш. Изключително впечатлен съм", коментира Камерън.

Филмът „Титаник“ се появи на екран през 1997 г. и се превърна в един от най-касовите и награждавани филми в историята на киното. Носител на уникалния брой от 11 награди и 14 номинации за награда „Оскар“, „Титаник“ е единственият филм в света, получил такова признание от Академията. Три от наградите са за най-добра музика, най-добър цялостен звук и аранжимент, както и за най-оригинална песен – емблематичната „My Heart Will Go On” на Селин Дион, която също ще бъде изпълнена на живо. След огромния успех на филма, поради голямото търсене, саундтракът на Титаник е превърнат в албум, който за кратко време става най-продавания оркестров филмов саундтрак за всички времена, с над 30 милиона продадени копия.

Билетите за събитието са на цени от 40 до 110 лева и са вече в продажба в OMV, "The Mall", Билетен център-НДК, касите на "Ивентим" в цялата страна, както и онлайн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови