Дискусия с автограф с кино легендата Бела Тар днес в Дома на киното

OFFNews 13 март 2016 в 08:00 2353 0

Бела Тар.

След като вчера по случай своя 20-и рожден ден София Филм Фест ни поднесе подарък - дискусия с автограф с режисьора на "Рамбо" с български корени Тед Кочев, от фестивала продължават да ни глезят още, този път със среща с легендата на експерименталното кино - Бела Тар.

Мястото е Домът на киното в София, часът е 12:00, входът е свободен. Елате с много въпроси и желание за докосване до мъдростта и опита на един от големите в унгарското и европейско кино.

„Когато правих първите си филми, осъзнавах голямата си обществена отговорност, която, мисля, не се е загубила и до днес. Но после си помислих: „Разбира се, че политическата ни система създаде големи социални проблеми, но може би ние просто спекулираме с тях”. И когато след това правих другите си филми, осъзнавах по-добре от всякога, че не съществуват само социални теми... Невероятно трудно е да говориш за метафизика, за злото. Аз само се вслушвам в живота. Просто мисля за това, което се случва около нас", коментира той.

Днес СФФ ви предлага още едно единствено по рода си изживяване - от 18:00 часа в Зала 1 на НДК ще се излъчи първата и последна прожекция на филма на Чарли Кауфман - "Аномалиса".

С номинации за „Оскар” и „Златен глобус” за анимационен филм, с голямата награда на журито във Венеция 2015, с още десетки награди и номинации от различни филмови форуми, най-новото творение на непредвидимия творец е факт – и голяма част от специалистите на тема кино в целия свят го обявяват за най-добрия, а също и „най-човечния” филм за 2015 година.

Филмът проследява известния популяризатор на идеи за супер-мотивация Майкъл Стоун (Дейвид Тюлис) - съпруг, баща и уважаван автор, който пътува из Щатите и променя живота на много хора. Но преобразявайки другите, неговият свят става все по-кух и безсмислен, осакатен от досадно еднообразие. По време на командировка в Синсинати той отсяда в хотел „Fregoli” и с удивление открива възможно бягство от депресията си в лицето на непретенциозната Лиса (Дженифър Джейсън Лий), която може да се окаже любовта на живота му… Или греши?!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови