Членовете на Съюза на артистите в България с билети по 5 лв. в Народния театър

OFFNews 22 февруари 2024 в 14:40 2090 0

Народен театър

Снимка Благой Кирилов за БГНЕС

Народен театър

Считано от днес, 22 февруари, членовете на Съюза на артистите в България (САБ) могат да закупуват билети за спектакли от репертоара на Народния театър на преференциални цени. Това стана възможно след сключване на споразумение между САБ (и неговия председател Христо Мутафчиев) и Народен театър „Иван Вазов" (и неговия директор Васил Василев). В заповедта на директора на Народния театър се посочва:

– За Голяма сцена: За членове на САБ – по 1 /един/ билет на член на САБ срещу представен валиден документ – членска карта на САБ, на цена 5 лв.

– За Камерна сцена: За членове на САБ – по 1 /един/ билет на член на САБ срещу представен валиден документ – членска карта на САБ, на цена 5 лв.

– За Сцена „Апостол Карамитев": За членове на САБ – по 1 /един/ билет на член на САБ срещу представен валиден документ – членска карта на САБ, на цена 5 лв.

В настоящата скица на салона на Народния театър има билети от 10 до 100 лв. Припомняме, че преди не повече от десетина години беше позволено на актьорите и на студентите от НАТФИЗ да влизат безплатно в повечето театри, главно предвид ниското заплащане на труда им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика