Българин отличен с "технологичен Оскар"

offnews Последна промяна на 12 февруари 2017 в 10:34 18396 3

Българинът Владимир Койлазов е бил награден с "Оскар" за технологични ефекти.

Церемонията по раздаването на т. нар. "технологични оскари" се е провела късно снощи, като тя се провежда 14 дни преди официалното награждаване на Академията.

Той е получи отличието заедно с колегата си от "Chaos group" Петър Митев, съобщива БиТиВи.

Технологията "v-ray" е част от създаването на 3D визуализации.

За разлика от наградите на Академията, технологичните оскари се дават за принос на конкретна технология в правенето на филми. Технологията е била използвана във филми като "Доктрой Стрейндж", "Капитан Америка" и "Дедпул".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8133

1

Azazel

12.02 2017 в 10:59

По никакъв начин не искам да омаловажавам постижението му - създадената от него технология наистина е изключително успешна и важна за индустрията, така че наградата на Академията е напълно заслужена, но... Това е плакет на Академията, не Оскар... "Т.нар. технологичен Оскар" е само за неграмотните и имащи навика да преувеличават постиженията на българите, български медии... "Оскар" е статуетката, която се раздава на наградите "Оскар" в края на месеца и лауреат там наистина има голям шанс да стане българин, но, моля, изчакайте още малко, преди да започнете с лека ръка да раздавете "Оскари" по медиите си, най-малкото, защото така девалвирате стойността на наградата и, ако Теодор Ушев спечели "Оскар" в края на месеца (стискам му палци!), няма да е първият българин, изобщо спечелил някога "Оскар" (какъвто ще е), а вторият българин спечелил "Оскар" за един месец ... ;)