Свежите и проверени храни - първа крачка към активния начин на живот

OFFNews 12 декември 2022 в 16:02 12702 0

Снимка Envato

Днес темите за активния начин живот ни заобиколят отвсякъде - обсъждат се в интервюта със специалисти в медийното пространство, съществуват различни приложения по темата в смартфоните ни и попадаме на всякакви информативни материали в ежедневието. Но коя може да е първата крачка, с която да направим сериозен преход към един по-ползотворен и активен начин на живот? Според редица изследвания трябва да започнем с по-чести движения и разнообразна физическа активност. Но, разбира се, другата основна стъпка е правилното хранене.

Именно това споделя и дългогодишният партньор на Българската федерация по волейбол - Лидл България. От компанията вярват, че активният начин на живот и връзката му с качествената храна, която ни дава енергия, вървят ръка за ръка. Включването на пресни и свежи продукти в менюто на всеки от нас е една от първите стъпки, с която вкусно и тонизиращо да разнообразим нашето хранене. Тях лесно можем да открием в най-близкия магазин на Lidl. Веригата предлага ежедневно над над 130 вида свежи и проверени за над 700 различни вида остатъци от пестициди плодове и зеленчуци, като така бихме могли да бъдем спокойни, че залагаме на проверено качество и специално отношение към потребителя.

Плодовете и зеленчуците от своя страна представляват изключително богат източник на витамини, антиоксиданти, минерали и фибри. Редовната им консумация може да ни зареди с достатъчно енергия и тонус, за да водим един по-активен начин на живот. Според Световната здравна организация е препоръчително да приемаме около 400 гр. различни видове плодове и зеленчуци на ден, като е хубаво да ги разпределим на три зеленчукови и два плодови приема дневно.

Сега, по време на зимния сезон, може да заложим на порции от зеленчуци като зеле, ряпа, целина, моркови и цвекло, които са богат източник на различни витамини и минерали като C, B4, А, желязо, калий, магнезий, фосфор и много други. От плодовете може да изберем всички цитрусови представители като лимони, портокали, грейпфрути, кумкуат и лайм. Клементините също спадат към тази категория. Тази седмица в магазините на Lidl бихме могли да открием сортове Нова или Фина от клас I на цена от 2,49 лв. за 1,5 kg. опаковка, с които да добавим порция свежест към дневното ни меню, а и да се потопим в техния незабравим аромат на предстоящите коледни празници. Плодова салата, например, е чудесен начин да разнообразим храненето си с лекота и да оптимизираме максимално ресурсите на по-студеното време от годината, когато цитрусите са сякаш предпочитаните плодове.

Правилното и разнообразно хранене, включващо различни видове плодове и зеленчуци, е само първата стъпка, която да предприемем, ако искаме да водим активен начин на живот. Разбира се, не трябва да забравяме и нуждата от чести физически упражнения, с които може да поддържаме отлична форма и тонус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови