Пастатa с домашно приготвено тесто навлезе и в българските домове. Ето няколко ценни съвета от майстора на италиaнската кухня и топ готвач в предаването MasterChef на bTV Лео Бианки, за да бъде ястието наистина вкусно. Шеф Бианки споделя с читателите на OFFNEWS и рецептата си за домашното тесто.
1. Тайната за прясна паста е комбинирането на 200 грама брашно, 100 грама грис, 3 яйца и щипка сол. Тестото става по-хубаво, когато се смесят два вида брашно.
2. Моят съвет е да използвате точилка при приготвянето на пастата, за да усещате как тестото става тънко и еластично.
3. Ако приготвяте пълнена паста като равиоли, тортелини, мезелуне, направете пълнежа малко по-гъст, като добавите рикота и пармеджано. Сирената уплътняват вкуса и правят плънката перфектна.
4. Винаги слагайте пастата във вряща вода със сол. Не добавяйте олио или зехтин. Важно е водата да ври, за да не залепне пастата.
5. Не прекалявайте с грамажа на порцията паста. 130-140 грама от суровия продукт преди сваряване са достатъчни за една чиния.
След тези основни правила, вие изберете соса и не забравяйте да настържете прясно пармеджано върху готовата паста.
Buon appetito!
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
flatko
Общински съветник от Възраждане: Майната им на хората от блока! Да мрат! (видео)
ob1
Руснаците с важен пробив в Донецка област, превзеха Очеретино
Moirae
Тренд: ГЕРБ води с почти 10% пред ПП-ДБ, кампанията ще реши кой ще е втори на вота
Джендо Джедев
Общински съветник от Възраждане: Майната им на хората от блока! Да мрат! (видео)