![Майонеза](http://i2.offnews.bg/events/2024/11/15/834131/phpvw49xw_559x345.jpg)
![Майонеза](http://i2.offnews.bg/events/2024/11/15/834131/phpvw49xw_559x345.jpg)
Пастатa с домашно приготвено тесто навлезе и в българските домове. Ето няколко ценни съвета от майстора на италиaнската кухня и топ готвач в предаването MasterChef на bTV Лео Бианки, за да бъде ястието наистина вкусно. Шеф Бианки споделя с читателите на OFFNEWS и рецептата си за домашното тесто.
1. Тайната за прясна паста е комбинирането на 200 грама брашно, 100 грама грис, 3 яйца и щипка сол. Тестото става по-хубаво, когато се смесят два вида брашно.
2. Моят съвет е да използвате точилка при приготвянето на пастата, за да усещате как тестото става тънко и еластично.
3. Ако приготвяте пълнена паста като равиоли, тортелини, мезелуне, направете пълнежа малко по-гъст, като добавите рикота и пармеджано. Сирената уплътняват вкуса и правят плънката перфектна.
4. Винаги слагайте пастата във вряща вода със сол. Не добавяйте олио или зехтин. Важно е водата да ври, за да не залепне пастата.
5. Не прекалявайте с грамажа на порцията паста. 130-140 грама от суровия продукт преди сваряване са достатъчни за една чиния.
След тези основни правила, вие изберете соса и не забравяйте да настържете прясно пармеджано върху готовата паста.
Buon appetito!
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Ловец простреля 22-годишен младеж край Самоков
ГЕРБ и ''Демократична България'' продължават преговорите и утре
БАБХ: Резултатите от лабораторията в Монпелие са категорични - има чума във Велинград
Защо сега се иска имунитетът на Бориславова: Едва сега излязла експертиза в прокуратурата