Вон и Свиндал отпразнуваха подобаващо края на кариерите си

OFFNews 10 февруари 2019 в 19:46 2209 1

Две от най-ярките звезди в алпийските ски - американката Линдзи Вон и норвежецът Аксел Лунд Свиндал караха за последно като състезатели на световното първенство в Оре, Швеция.

И двамата се представиха на ниво - Вон взе бронз в спускането, а Свиндал завърши втори в супергигантския слалом, като малко не му достигна за златото. И Вон, и Свиндал си взеха ярко сбогуване с пистата, след като вече се отърсиха от напрежението.

Линдзи Вон нареди приятели и на пистата и организира нещо като човешки боулинг, а в ролята на човека, който хвърля "кеглата" влезе Ингемар Стенмарк. Именно неговият рекорд от 86 победи за Световната купа се опитваше да подобри Вон, но се спря на 82, като многобройните й контузии не позволиха мечтата да се сбъдне.

"Тялото ми не ми позволява вече да се карам ски по начина, който мога. Този бронз в последния ми старт е най-доброто, което можех да направя. През целия ден бях нервна и притеснена. Повече от всичко исках да завърша подобаващо.

Не исках да свърша като във вторник - в предпазните мрежи на пистата. Имах вътрешна битка, но успях да се успокоя и да проведа състезанието, както трябва", каза Линдзи Вон, която вече се настройва за живота след ските.

"Страхотно е, че вече няма да се събуждам всяка сутрин и да правя загрявка на коляното ми. Преди се страхувах от неизвестността какво ще правя след ските. Най-хубавото е, че в истинския живот все още съм доста млада. Напоследък в ските се чувствах стара, защото често трябваше да се състезавам срещу 15 години по-млади от мен. 30-те години са новите 20 и аз все още съм супермлада", каза още 34-годишната Линдзи Вон.

Свиндал пък забавлява колегите си с изпълнение на гангстерски рап, а на сцената с него се качиха съотборници от националния отбор на Норвегия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови