САЩ обяви капитана на Мексико за лице на наркокартел

OFFNews 10 август 2017 в 08:35 4333 1

Капитанът на националния тим на Мексико по футбол беше санкциониран от САЩ като "лице" на картел, занимаващ се с трафик на наркотици. Рафа Маркес е един от 21-те души и 42 организации, попадащи под санкциите на финансовото министерство.

Всички те са обвинени в тесни връзки с прочутия трафикант Раул Флорес Ернандес. В списъка е и мексиканският певец Хулио Сезар Алварес. Защитникът е направил изявление пред мексиканските власти, но не се съобщават подробности.

Обвиненията са, че "двете звезди са имали дългосрочни отношения с Флорес Ернандес и неговия картел, като са били облагодетелствани". Мерките означават, че САЩ има право да замрази сметките на Маркес или негови близки на територията на страната.

Певецът Алварес отхвърли обвиненията, като защити и Маркес: "Той има един от най-дългите кариери във футбола. Наистина ли мислите, че има нужда да прави това?".

Рафа Маркес е на 38 години, като има участие за Мексико в 4 Световни първенства с над 140 срещи. С Барселона печели 4 титли на Испания и две Шампионски лиги. После рита за Монако. Върна се в Мексико през 2015 година, като още играе за своя роден тим Атлас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови