Роналдиньо прави шоу на плажа в Барселона (видео)

OFFNews 02 август 2017 в 14:17 2159 0

Футболната легенда Роналдиньо за пореден път показа, че не спира да се наслаждава на играта с топката. Бразилецът се появи на плажа в Барселона и поразцъка с местните.

Това не е първият път, в който бразилецът демонстрира великолепните си умения извън зелената настилка. Рони често се включва във всевъзможни игри. Естествено, важното е да са с топка.

В този случай това е футволей. Това е спорт, който комбинира аспекти на плажен волейбол и футбол. Със сигурност за никой няма да е изненада, че е създаден в Бразилия.

Октавио де Мораес през 1965 година започва да го практикува на плажа Копакабана в Рио де Жанейро като средство за футболисти да могат да играят с топката без да нарушават официалната забрана за футбол на плажа по това време.

Играчът донася футболно кълбо, но се пренася на волейболното игрище, когато полицията идва да иска топката. Така футволеят е започнал.

Градовете Ресифе, Салвадор, Бразилия, Гояния, Сантос и Флорианополис също могат да се похвалят, че имат играчи, които се занимават с този спорт от 1970 г. насам.

През последните години, професионални футболисти взимат участие в промоционални събития и мачове на знаменитостите. Освен Рони, спортът може да се похвали с доста именити бразилци, които са: Ромарио, Едмундо, Роналдо и Едино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови