Роналдиньо остава в затвора, отхвърлиха молба за промяна на мярката за неотклонение

OFFNews 14 март 2020 в 08:33 2564 0

Апелативен съд в Парагвай отхвърли молбата за промяна на мярката за неотклонение на бразилската футболна звезда и той остава зад решетките по разследването за употреба на фалшив паспорт.

39-годишният бивш футболист на Барселона и Милан и неговият брат Роберто де Азис Морейра са задържани от миналия петък с обвинение за влизане в страната с подправени документи.

Адвокатите на двамата братя пуснаха втора молба за промяна на мярката за неотклонение, след като преди два дни бе отхвърлена вече една за освобождаване от задържането под стража и преминаване под домашен арест.

"Рискът от напускането на страната и възпрепятстване на разследването не се е променил", пише в мотивите на съда.
16 души са свързани и въвлечени в скандала, каза прокурорът Федерико Делфино.

Роналдиньо и брат му пристигат в Асунсион от Бразилия през миналата седмица. Те показват фалшиви паспорти на граничната полиция, като първоначално не е забелязан проблем. Часове по-късно обаче следва нахлуване на униформени в хотела им, задържане и изземване на фалшивите документи.

39-годишният Роналдиньо обяснява, че паспортите са им подарък от хората, които са го поканили в Парагвай, за да говори на конференция за деца в затруднено положение.

В ареста е и жена от организацията, поканила Роналдиньо и брат му. След аферата оставка подава шефът на парагвайската миграционна служба. Един от наблюдаващите прокурори - Марсело Пеци, споделя, че откритите фалшиви документи струватпоне 18 000 долара. Има и двама задържани за производство и разпространение на фалшиви документи.

Така световният шампион от 2002 година остава в полицейските килии. Там той е в компанията на 25 корумпирани полицаи и четирима разследвани политици, сред които е и бивш председател на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови