Преименуват летище заради Роналдо, правителството на Португалия негодува

OFFNews Последна промяна на 10 март 2017 в 14:20 1531 0

Решението на регионалните власти на остров Мадейра да нарекат местното летище Мадейра на името на родения там ас на Реал Мадрид Кристиано Роналдо създаде напрежение с централната власт в Португалия.

Министерството на регионалното развитие и инфраструктура на Португалия е недоволно от промяната и започна разследване за легитимността на събитието, пускайки молба към националното управление на летищата "АНА" за тяхното официално становище относно промяната.

Настоящият дебат би могъл допълнително да забави церемонията, която е планирана да се състои на 29 март и се очаква да бъде посетена от самия Роналдо, президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуса и премиерът на страната Антонио Коща.

Първоначално преименуването на летището беше планирано за декември 2016 г., но тогава португалската звезда не бе на разположение и нямаше как да присъства на откриването.

Настоящето събитие е в чест на нападателя, който е роден в Мадейра през 1985 г. и живее на острова до 12-годишна възраст, когато се премества в Лисабон, за да се присъедини към юношеската формация на Спортинг.