Олимпийска шампионка нападна училищен директор с коледна елха

OFFNews 25 януари 2019 в 09:51 1816 0

В страхотен скандал се забърка двукратната олимпийска шампионка по ски бягане от Нагано 1998 Олга Данилова.

Тя нападна с украсена с коледна украса елха директорът на спортното училище, което носи нейното име Екатерина Шагова. Инцидентът е станал на 28 декември, но едва сега става публичен. Данилова е поканила на среща в кабинета си Шагова и я е упрекнала за слабите резултати на възпитаниците на "Спортно училище по ски бягане и лека атлетика на името на Олга Данилова".

Директорът възразил, че положението е такова, защото самата Данилова му е обърнала гръб и от пет години не се е интересувала какво става. Бившата спортистка, която в момента е на 48 години, побесняла, извадила елхата заедно с украсата - лампички, гирлянди и топки, и атакувала с нея Шагова.

Тя оказала съпротива, Данилова изоставила елхата и започнала да я души. Пострадалата си е извадила медицинско свидетелство и подала жалба в полицията. Данилова също е пуснала насрещна жалба. От следствието отказват да предприемат действия, тъй като и двете не са пострадали сериозно.

Данилова се състезава до 2002 година, когато беше уличена в употреба на допинг. В момента тя е началник на отдела по физкултура, спорт и туризъм в град Александров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови