Колко печели победителят на Световното първенство в Катар 2022?

OFFNews 30 ноември 2022 в 18:32 2864 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Световното започна ударно

Най-очакваното футболно събитие през 2022 година, а именно Световното първенство по футбол в Катар, започна.

Битката в групите е оспорвана, като отбори от ранга на Германия и Аржентина вече направиха задачата си една идея по-трудна, като записаха загуби на старта респективно от Япония и Саудитска Арабия. Да не споменаваме и изненадващото поражение на Белгия от непретенциозния Мароко.


Дали заради необичайното време на провеждане, или натоварените програми в националните лиги изненадите на практика не спират. Но пък това прави състезанието интересно, а работата на бетинг платформите и букмейкърите - непредвидима. Един от основните въпроси, който става все по-труден за прогнозиране дори и от иначе изключително точни в статистическо отношение сайтове като efbet, е именно кой ще излезе краен победител.


Каква парична награда печели победителят от Световното първенство в Катар 2022?

Освен за слава, престиж и национална чест, отборите се състезават и за немалка парична награда, която обикновено бива частично реинвестирана в отбора, частично разпределена като премии между футболистите. Този допълнителен финансов ресурс може да се окаже изключително ценен за по-малките отбори, които иначе не биха могли да си позволят да реализират някакви по-мащабни иновации и да подобрят качеството на играта си.

За Катар 2022 FIFA обяви инвестиции от порядъка на 420 милиона евро, което е увеличение с около 35 милиона спрямо предходното първенство през 2018 година. Естествено, те се преразпределят между всички участници, като най-голям дял имат класиралите се на първите четири места.

Сумите на тазгодишната надпревара са приблизително както следва:
• Първо място - 38 милиона евро;
• Второ място - 27 милиона евро;
• Трето място - 24,5 милиона евро;
• Четвърто място - 22,5 милиона евро.

Дори и да не изглеждат особено високи на пръв поглед, редно е да се каже, че промяната в положителна посока в последните години е значителна. За справка, само до не толкова далечната 2006 година, отборите са получавали не повече от 10 милиона евро.

Как се преразпределят сумите за националните отбори, които отпадат сравнително рано?

Естествено, финансовите облаги не са само за победителя и подгласниците, а от тях могат да се възползват и участниците в различните фази на турнира спрямо класирането си. Само заради факта, че са достигнали до форума, участниците печелят 1,5 милиона евро. Участието им в групите им носи нови допълнителни 8,5 милиона. Шестнайсетина финалите се равняват на 12,5 милиона евро, а четвъртфиналите - на около 16 милиона.

Сумите са повече от достатъчни да стимулират всеки един отбор да даде най-доброто от себе си и да се задържи възможно най-дълго в надпреварата. Но кой има реални шансове да стигне до самия край?

Кой е най-вероятният победител към момента на Световното първенство по футбол в Катар според букмейкърите?

Както вече споменахме, Мондиал 2022 е доста непредвидим. Според математическите анализи и статистиката фаворит беше отборът на Бразилия, като малко след него се нареждаха съставите на Аржентина, Франция, Испания и Англия.

Едни от големите отсъстващи, за съжаление на феновете на “Скуадра адзура”, са италианците, които за учудване на мнозина не можаха да се класират на Световното първенство, въпреки че спечелиха последното Европейско, побеждавайки Англия с дузпи. След изненадите на това Световно първенство, предстои да видим кой ще триумфира като победител за 2022 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!