Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

Кобрата става лице на събор в Украйна

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2017 в 14:25 1313 1

Кубрат Пулев получи поредно признание за своя патриотизъм. Звездата ни в професионалния бокс ще бъде лице на предстоящия Световен събор на българите на 16 и 17 септември край могилата на великия ни държавник Кубрат в днешна Украйна, с. Малая Перещепина.

Съборът, подкрепен от Държавната агенция за Българите в чужбина, ще бъде представен по време на пресконференцията от Международния организационен комитет с председател Румен Спасов.

Делян Дамяновски - председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България, Симеон Симеонов - председател на Отечествен съюз,

Ивелин Михайлов от фондация Въздигане, подкрепил и паметника на Алцек в Италия, депутатът Красимир Богданов и Патриция Кирилова, сдружение за опазване на културно-историческото наследство - Велика БОЛГАРИА.

Българи-родолюбци от България и Украйна учредиха в края на м.г. инициативен комитет "Към Завета", който да организира предстоящия Всебългарски събор по случай 105 г. от откриването на гроба на великия българин Кубрат.

Международният комитет вече бе на посещение в Украйна за срещи с местната администрация, за да подготви провеждането на Събора и изграждането на Мемориала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови