Глоби в Бангладеш заради рождения ден на Меси

OFFNews 25 юни 2020 в 15:54 3389 0

15 мъже от Бангладеш бяха глобени за отпразнуването на рождения ден на аржентинската звезда Лионел Меси, нарушавайки противоепидемичните мерки срещу коронавируса.

Полицията провела акция в кафене в индийския граничен град Дамурхуда в сряда, когато мъжете, на възраст между 17 и 32, пиели кафе и хапвали торта по случай 33-ия рожден ден на футболиста, който е считан за герой в страната.

Те се явили пред мобилен съд на улицата и били глобени със 100 таки (около 1.15 щатски долара) всеки, заяви съдия Фираз Хосаин. Кафенето бе глобено със 70 долара.

Правителството на Бангладеш постепенно разхлабва ограничителните мерки, поставени през март. Страната официално е регистрирала 1582 смъртни случая от над 122 000 заразени души, но според експерти бройката е далеч по-голяма.

Футболът е популярен спорт в държавата, въпреки че много от местните жители са фенове на чуждестранни отбори или играчи.

Захидул Алам, собственик на Олд Таун Кофи Хаус, където се провело партито, заяви, че независимо от това, че трябвало да плати глобата, съчувствал на футболните привърженици.

"Не можех просто да ги изпратя по домовете им, тъй като те бяха толкова ентусиазирани относно рождения ден на Меси", сподели Алам за АФП, цитиран от БГНЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови