Quantcast

Фенове на Левски организираха поредна инициатива в подкрепа на дете в нужда

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2019 в 17:16 1033 0

За поредна година, фен клубът на Левски София - Синя Зона Б18 ще организира благотворителна кампания в подкрепа на дете в нужда. Към момента се събират артикули, които да бъдат част от превърналия се в традиционен коледен благотворителен търг, средствата от които биват предоставени за каузата. Символичния старт на планираните различни мероприятия ще бъде даден по време на Софииския маратон, който ще се проведе на 13 ноември.

Тази година каузата на групата е свързана с малката Йордана на 1 г. и 9 м., родена с изключително рядката диагноза - Проксимален бедрен дефицит (Congenital Femoral Deficiency). Изразява се с деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.

Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласи да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции направени там, тя ще може да ходи. Сумата, необходима за тази операция, е 184 744 щатски долара. В последствие, ще се наложи втора такава за удължаване на стойност 176 498 щатски долара. Бихме желали да припомним, че миналата година, фен клубът успя да събере над 40 хиляди лева за две деца, болни от детска церебрална парализа.

Зад тазгодишната кампания застават отново много хора и компании. Каузата е официално подкрепена и от Професионален футболен клуб Левски София, който ще се включи в инициативата, както и националната състезателка по лека атлетика Инна Ефтимова, главният редактор на уеб сайта BOEC.BG - Десислава Джерманска, певицата Ваня Стоянова-Ванеса, Ралица Енева - основател и прецедател на финдация СМА България и член на УС на фондация Хелп Карма, модна агенция Elementi agency и много други популярни личности.

Това са начините, по които може да се помогне на Йордана:
Дарителска сметка в лева: Обединена Българска Банка IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40 BIC: UBBSBGSF Титуляр: Йордана Слави Йорданова DMS YORDANA на номер: 17777
Paypal account: - PayPal: [email protected]