Дарко Тасевски разказа за Казанската афера

OFFNews 02 април 2021 в 12:24 8926 1

Настоящият халф на Славия и бивш футболист на Левски - Дарко Тасевски, и съпругата му Ромина бяха гости в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV. Полузащитникът говори за "белите", българския футбол и се върна към т.нар. Казанска афера от 2009 година. Тогава водещи футболисти на Левски пътуваха до Русия за евентуален трансфер и пропуснаха дербито с ЦСКА, което се игра по същото време.

"Хубаво е, че сме на полуфинал за Купата. Славия е отбор, в който се налагат млади футболисти. Така има шанс да ги забележи някой от чуждестранните отбори и да излязат в Европа. Няма развитие в българското първенство. Колкото по-бързо излязат, толкова по-добре", сподели Тасевски.

Той се върна и към Казанската афера, докато беше футболист на Левски:

"Всичко стана много бързо. Всички щяхме да получаваме космически заплати. Всичко беше наред, докато не кацнахме в Москва. Там имаше съмнителни хора с черни облекла и черни коли. Влязохме в тях и карахме с бясна скорост из Москва. Не спираха на червени светофари. Всичко беше като екшън филм.

На следващия ден дойде една съмнителна мадама, влизаме в нейния джип и ни разкарва из Москва 5-6 часа. Уж търсим лаборатория за изследвания. Аз разбирам руски, преди това играех в Украйна. Слушах я какво си говори по телефона, чудеше се къде ще излиза довечера. Попитах я каква ви е връзката с Рубин (Казан). Тя отговори, че не ги познава, а някакви хора са и казали да ни разкарва 6-7 часа из Москва. Така стана, че всичко това се случи докато се играеше дербито Левски - ЦСКА. Не знам кой стои зад тази измама. Просто си се прибрахме и си останахме в Левски".

"Всички момчета от националния отбор на Македония са излезли на млада възраст в чужбина. Там се развиват. Това е пътят. Надявам се, че и повече български момчета ще успеят да го направят, за да се развият. В българското първенство има едно ниво, което не можеш да го надскочиш. Когато дойде време да играеш срещу силни отбори, сега видяхме Швейцария и Италия, това ти е нивото и не можеш да го надскочиш", завърши Дарко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови