Бивш шеф от Формула 1 влиза в политиката

OFFNews 15 август 2019 в 14:57 1825 0

Бившият шеф на отборите на Бенетон и Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе обяви, че влиза в политиката. Той започва на чисто, като създава собствена партия, наречена Il Movimento del Fare или "Движение на действието".

Бриаторе обяви и целите, които си поставя неговата партия - намаляване на данъците, съдебна реформа, отмяна на безусловния базов доход от 500 евро на месец и други.

Бриаторе веднага беше сравнен с американския президент Доналд Тръмп.

"За мен това е чест. Той е голям талант. Познаваме се от 90-те години. Когато влезе в Белия дом, всички бяха против него, но с времето той обърна настроенията. Повече хора се асоциират с него, отколкото с други политици.

През целия си живот той е рискувал, правил е грешки, падал и ставал, но продължавал напред. В Америка е така, когато сбъркаш и след това се поправиш, получаваш одобрение.

В Италия не прощават минали грешки и губиш доверие", казва Бриаторе, който неведнъж е бил подозиран в укриване на данъци. Той е известен с ексцентричния си начин на живот и завоеванията на нежния фронт, като минава за един от най-големите плейбои във Ф1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови