Бивш нападател на Челси и Ювентус диагностициран с рак

OFFNews 27 ноември 2018 в 08:47 2422 0

Бившият играч и треньор на английския Челси Джанлука Виали разкри пред "Кориере дела Сера", че е болен от рак. Виали, който е един от героите на "сините", спечелили Купата на Носителите на Купи (КНК) през 1998 година и впоследствие мениджър за последващите 2 сезона сподели, че е пазил в тайна информацията за коварната болест, за да не разстрои когото и да е.

"Бих могъл и без нея" каза той, "но за жалост няма как и трябва да я приема като част от живота, пред която трябва да се изправя без страх. Знаех, че е трудно да кажа на хората и на семейството си. Никога не съм искал най-близките ми да страдат: родителите ми, братята и сестра ми, жена ми Катрин, децата ни Оливия и София."

"Усещаш срам сякаш си виновен за това което ти се случва. Разхождах се по улиците, носейки пуловер под дрехата си, за да не си личи загубата на килограми и да мога да бъда същия Виали, когото хората познават. Накрая реших да разкрия всичко това и да го опиша в книга."

Автобиографията на Виали ще бъде пусната във вторник като освен да пише само за кариерата си, която продължава две десетилетия, бившият голаджия задълбава, разказвайки за болестта с която се бори. 54-годишният анализатор на Скай Спорт Италия споделя, че все още не се чувства победител в "най-големият мач в живота си", въпреки че се бори със същия хъс от дните му на активен състезател. 

"Добре съм. Наистина съм добре." продължава с усмивка Виали. "Измина година и вече възвръщам чудовищното си тяло. Все още не знам как ще завърши моят мач, но се надявам моята история да вдъхнови онези, които са на решителен кръстопът в живота си. Важното е не печеленето, а да мислим по печеливш начин. Животът е следното - 10 процента от това какво се случва и 90 процента как ние го посрещаме."

"Дано моята история успее да помогне на другите да се изправят пред техните проблеми по правилния начин!", завършва легендата.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови