Жребият за изборите: В ЦИК теглят номерата на партиите и коалициите

OFFNews 08 май 2024 в 08:04 1412 0

ЦИК

Снимка БГНЕС

Централна избирателна комисия

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи днес от 16:00 ч. чрез жребий номерата в бюлетината за гласуване за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) от България и в бюлетината за гласуване за народни представители на изборите "2 в 1", които ще се състоят на 9 юни. Това съобщиха от ЦИК.

Също днес ще бъде изтеглен жребият за определяне на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партии, коалиции и инициативни комитети, в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР.

По традиция процедурата ще се състои в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І“ № 1. Тегленето на жребиите ще се извърши публично и на него могат да присъстват представители на регистрираните в ЦИК партии, коалиции и инициативни комитети, както и на средствата за масово осведомяване.

На 9 април държавният глава Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство и за насрочване за 9 юни на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и предсрочните парламентарни избори.

Съгласно хронограмата, предизборната кампания за предстоящите избори ще започне в 00:00 ч. на 10 май. Подготовката на изборите върви нормално и в срок, увери вчера пред журналисти заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Защо марихуаната е забранена?