Вили Лилков, Синя България: Путин се държи като Хитлер и Сталин

OFFNews 30 май 2024 в 10:38 858 1

Вили Лилков

Снимка Синя България

Ако човек познава историята и по-сериозно следи това, което се е случвало в навечерието на Втората световна война, ще открие абсолютна аналогия с поведението на Путин и Русия в момента с това на Хитлер и Сталин, съответно на Германия и СССР тогава, заявява съпредседателят на Синя България - Вили Лилков.

Същото желание за нов световен ред, същото желание за доминация и непрекъснати провокации и атаки към съседите в търсене на основание на Русия да нахлуе в тях, аргументира се Лилков и дава решенията, която синята коалиция предлага:

„За нас, в Синя България е изключително важно в този момент да бъдем обединени като нация и програмата ни предлага такива решения. И това трябва да е наша българска и европейска отговорност и задача. Премина епохата, в която САЩ бяха гарантът за сигурността на Европа. Претенцията на Русия за нова геополитическа подялба, води до дестабилизацията на нашия регион. Путин иска да върне Източна Европа в руската сфера на влияние. В първото действие на този конфликт, западния свят предаде Украйна. Следващото действие е нова Ялта, на която нашият регион да бъде търгуван, за да са удовлетворени интересите на Русия и да бъде запазено спокойствието и интереса на западните общества. Свръхзадачата на българската и на източноевропейската десница е да се преборим за собственото си право да останем от правилната страна на новата Желязна завеса, която се спуска. Това е цел, за изпълнението на която си заслужава да загърбим споровете си и да се обединим като нация!“

„Решението за гарантиране на външната ни сигурност, минава единствено през формиране на силен съюзен отбранителен капацитет на Европа. В този процес България трябва да излезе от ролята на неохотен изпълнител и наблюдател на чужди решения. България трябва да е инициатор за формиране на европейски отбранителен консенсус. България трябва да се превърне от страна консуматор на сигурност, в страна генерираща решения за сигурност за себе си и за региона.“

Гласувайте с N 3 за Синя България и истинска евроинтеграция на България. 

--------------------------------

Избори за народни представители 9 юни 2024 г.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1005

    1

    Зла свекърва

    30.05 2024 в 15:24

    "Това е цел, за изпълнението на която си заслужава да загърбим споровете си и да се обединим като нация!"

    Добре го докарват на приказки, а на дело? Кампанията им е изключително срещу ППДБ, с които е най-естествено да се обединят, ако искат нещата, за които говорят, да се случат.

    Опитват се да привлекат разочаровани хора от ППДБ, но дават ли си сметка, че заради техните критикарства София бе на път да падне в ръцете на социалистката-опортюнистка Григорова?

    Значи да се обединим, казват, ама най-напред да отцепим гласове от единствената про-Западна алтернатива на ГЕРБ и ДПС, точно в този момент, когато е ключово да мобилизираме гласове, за да може да намалим електоралната тежест на купения и клиентелисткият вот?

    Как си я представят те тази прозападна политика на България с премиер като Борисов начело, който би могъл да бъде действан чрез един сръбски бандит да промени външната политика на България? Или с намагнитен начело? Хайде делата да застанат до думите, пък тогава ще помислим.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх