Ваня Григорова: Три дни преди вота изпълнителната власт се намесва в изборите в Старозагорско

OFFNews 05 юни 2024 в 12:43 1626 3

Ваня Григорова се срещна с избиратели в Стара Загора

Снимка Солидарна България

Ваня Григорова от Солидарна България в Стара Загора

Три дни преди вота изпълнителната власт се намесва в изборите в Старозагорско.

Това заяви Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България" и водач на листите в 25 МИР в София, в Пловдив-град и за европейски парламент на изборите на 9 юни, в ефира на БНР.

"Темите, които задаваме в предизборната кампания очевидно уплашиха управляващите. И ето една новина от днес - отново имаме недопустима намеса на институциите в предизборния процес. Следобед спешно в Раднево пристигат служебният министър на енергетиката Владимир Малинов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е и член на ръководството на ГЕРБ, уж за да разговарят със синдикални лидери за бъдещето на комплекса "Марица-Изток", заяви тя. - Нали си даваме сметка, че три дни преди деня за размисъл целта очевидно е друга. За обилното отразяване на "събитието" даже е уреден специален транспорт за медиите... Ако управляващите бяха толкова загрижени за бъдещето на комплекса "Марица Изток", можеха да се възползват от визитата на председателя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и да поставят пред нея въпроса".

Ваня Григорова добави, че вместо да я водят на предизборна разходка в Пловдив, където Фон дер Лайен беше освиркана, са можели да я заведат в Раднево и Стара Загора да се срещне очи в очи с потърпевшите от "Зелената сделка".

"И в Старозагорско едва ли щяха да я посрещнат с цветя, нито пък щяха да я короноват за Царица на розата, въпреки че Розовата долина е близо. Но такъв разговор щеше да има много повече смисъл във връзка с бъдещето на комплекса "Марица Изток", коментира тя. - Ние от "Солидарна България" вече заявихме, че дори и 5 процента шанс да има за запазване на комплекса, ще го използваме. Очевидно е, че това не може да стане с нагаждачество и демагогия, а с воля и характер, каквито сме доказали, че притежаваме. Нужен е и професионализъм и ние го имаме в лицето на инж. Щерьо Щерев, бивш директор на "Мини Марица-Изток" и заместник-председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, който е водач на нашата листа в Старозагорско".

Ваня Григорова отбеляза, че над 120 000 души в Стара Загора и в съседните райони са заложници на "Зелената сделка" - класическа неолиберална политика на Еврокомисията, пробутвана уж от загриженост за природата. "Тя увеличава неравенствата не само между отделните държави, но и вътре в обществата, заяви тя. - Пример за това е съвсем ясен - със закупуването на електромобил получаваш данъчни облекчения, безплатни паркоместа и прочее бонуси, но колко струва този електромобил и може ли обикновеният работещ човек да си го позволи?

След изборите за Европейски парламент всичко ще подлежи на предоговаряне, включително "Зелената сделка", след като дори и цената на въглеродните емисии, които закопават нашата енергетика, подлежи на политически решения. Нека да си припомним, че когато Германия трябваше да се запаси с въглища, стойността на емисиите бе задържана, а дори и налагането на санкции срещу Русия беше забавено.

Лицемерието и двойните стандарти на Еврокомисията бяха илюстрирани чудесно и от един от въпросите, който ми бе зададен в Димитровград: А кой ще наложи санкции за вредни емисии на онези, които наливат масло в огъня на конфликта в Украйна с несекващи доставки на оръжия?". 

-----------------------

Парламентарни избори 2024

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    200

    3

    демотиватор

    05.06 2024 в 14:56

    Недоволни винаги ще има.
    На тез избори ще има и други, освен почти симпатичната кака от новината... (ジ)

    -1845

    2

    ob1

    05.06 2024 в 13:53

    "А кой ще наложи санкции за вредни емисии на онези, които наливат масло в огъня на конфликта в Украйна с несекващи доставки на оръжия?"

    Доставките стигнаха до Т-54, ванечка... Трябва да се помолиш на вовата да спира вече, ама надали ще посмееш! Нагло рашистко изчадие!

    2104

    1

    Mateevk

    05.06 2024 в 13:02

    Невероятно нагла популистка! кой наливал масло в огъня на война, която разпали Путин? За него обаче санкции няма, а за подпомагащите жертвата трябва да има!