В управлението на Пловдив трябва да се включат естествени авторитети с желание за работа

OFFNews 18 октомври 2015 в 14:07 1914 0

В управлението на Пловдив трябва да се включат естествени авторитети с желание за работа. На града му трябва визия, организация и резултати, а на този етап има административна и визионерска немощ.

Това заяви снощи председателят на "Движение 21" Татяна Дончева на среща с пловдивчани в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей. В срещата взеха участие и всички кандидати за общински съветници и районни кметове на партията за община Пловдив.

"Градът има изключителен шанс като културна столица да усвоява средства от европейски фондове и да блести истински. Затова обаче е необходимо да бъдат премахнати сегашните методи на управление и зависимостите на местната власт", добави Дончева.

Всички присъстващи бяха на мнение, че Пловдив трябва да се събуди от глухата съпротива и аристократична дистанция и активно да участва в управленческите процеси. Трудно се създава добър мениджърски екип в голям град като Пловдив. За правилното управление на града под тепетата обаче са необходими експерти и професионалисти с дългосрочна визия за бъдещето му.

Кандидатите на "Движение 21" за районни кметове и общински съветници заявиха готовност след влизането си в местното управление да ревизират огромното разходване на публичния ресурс. Сред приоритетите на партията, състезаваща се под номер 9 в бюлетината, са изграждане на дългосрочна стратегия за привличане на големи инвеститори, проверка на качеството и осъществяване на поетапен контрол върху провеждането на обществени поръчки и сключени концесионни договори, прекратяване на административния рекет върху фирмите, създаване на предвидима и устойчива данъчна политика и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови