В 2 столични и 3 варненски секции днес гласуват с хартиени бюлетини

OFFNews 21 ноември 2021 в 19:27 872 0

Снимка Архив

В 2 секции в столичния 23-МИР се наложи да преминат на гласуване с хартиени бюлетини заради развален принтер на машината, отказал да разпечата разписка. В 3-МИР Варна в три секции се е гласувало по стария начин - отново заради проблем с машините.

Цветелина Ишева - секретар на Секционна избирателна комисия в 23 МИР, разказа пред БНТ:

"В 9:30 ч. тази сутрин ни спря машината, като и се развали принтерът. Отказа да принтира разписките, при което звъннахме в Районната избирателна комисия и прекратихме гласуването с машина. Преминахме на хартиени бюлетини."

Една от секции във Варна с проблемни машини се намира в квартал “Владислав Варненчик”. Там машината за гласуване е била в изправност, но не е била захранена с ток.

Във варненската 299 секция изборният ден е започнал спокойно, но 20 минути по-късно машината е спряла:

"Около 7:30 ч. не можа да разпечата разписка, при което се обадихме на техника, но той също не успя да отстрани причината. Имахме доста избиратели, които напираха, тъй като са на работа и искаха да упражнят своето право да гласуват, но се наложи да преминем към гласуване с хартиени бюлетини", обясни Теодора Димитрова, председател на СИК във Варна.

Впоследствие станало ясно, че проблемът е в лошата връзка между захранващия кабел и машината. Хората гласуваха, макар и с хартиени бюлетини. Машината в секция 299 вече работи, но не се използва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!