Цветанов: НОД е алтернатива на тези, които казват 'няма ляво, няма дясно'

OFFNews Последна промяна на 17 октомври 2021 в 13:54 368 0

Обединението между партиите КОД и Републиканци за България дава възможност по-силно да бъде чут десният глас - искаме да има лустрация, искаме да има икономика, правила и свобода на медиите. 

Това каза Цветан Цветанов, водач на листите на Национално обединение на десницата във Великотърновския и Благоевградския избирателен район, по БНТ. По думите му Национално обединение на десницата е за семейните ценности (традиционно семейство между мъж и жена), за образование, което дава по-добра перспектива за хората, и икономиката, създаваща добри условия за бизнеса.

По думите на Цветанов няма изненада в дясното обединение на партиите КОД и Републиканци за България, защото ценностно и идеологически двете формации си партнират и съвпадат, което е видно и от посланията им в предходните две предизборни кампании. „Тази платформа е с голяма перспектива“, убеден е председателят на Републиканци за България. 

Той изрази мнение, че в една правова държава е важно да има правила и те да важат еднакво за всички. „Дали тези, които искат да въведат нов модел на управление ще се придържат към правовия ред и правовата държава“, попита Цветанов. Национално обединение на десницата може да бъде алтернатива на тези, които говорят, че няма ляво и дясно, категоричен бе Цветан Цветанов.

„Ние няма да залагаме на модела, който наблюдавахме в 45-ия и 46-ия парламент, защото това беше пример за отрицание и противопоставяне. Видяхме невъзможност да се води диалог, да се говори за политики по важните национални приоритети. Това, което предлагаме ние е нашата консервативно дясна платформа с ясни правила“, каза Цветанов.

По повод настоящата икономическа ситуация в страната той коментира: „Днес някой излиза и казва „събираемостта е много по-голяма“. Но не отчита, че това е на база инфлационния процес, който има в страната. Защото, ако токът е струвал 100 лв. преди една година, тогава ДДС е бил 20 лв., но ако сега той е над 500 лв., ДДС е на 100 лв. Приходната част в бюджета расте, но това по никакъв начин не прави българските граждани по-богати. Най-потърпевш от всичко това е потребителят. Никой не дава механизъм как ще бъдат компенсирани хората и визия как ще бъдат очертани стратегическите ни решения в енергетиката“.

Националното обединение на десницата има един от най-качествените енергийни експерти – Христо Казанджиев, който е и част от листите в 24 и 25 МИР, припомни Цветанов и изрази надежда хората да гласуват за личности, които могат да дадат правилните решения и да говорят експертно, а не популистки. 

По повод кризата в енергетиката и цената на тока Цветанов обясни: „От Националното обединение на десницата казваме, че трябва да се защити националният интерес и въглищните ни централи и мини да работят до 2050 година, защото в момента България не е готова за тази трансформация. Много добре е, че парите, които ще дойдат от Плана за възстановяване и устойчивост, над 37% от тези 13 милиарда, ще са за трансформация в енергетиката, но България пропусна много време – може би, две десетилетия, за да можем да сме готови и да търсим друг възможен вариант за този микс, формиращ ценообразуването в енергийния сектор“.

Политическата нестабилност веднага генерира напрежение във всички останали отрасли в обществения живот, а парламентаризмът е този, който може да гарантира сигурността и просперитета на държавата, убеден е още Цветанов.

„Нека да отидем и упражним конституционното си право на глас, защото високата избирателна активност е най-силната превенция срещу купения и контролиран вот“, призова Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови