Цецка Цачева: Има опити за дестабилизация на държавата

ОFFNews 27 октомври 2016 в 18:25 6463 14

Някои кандидати за президент се опитват да дестабилизират държавата, заяви пред bTV Цецка Цачева, като поясни, че управляващите правят всичко, за да защитят границата и нацията.

Според нея е абсолютно невярно твърдението, че ГЕРБ се опитва да реши демографската криза в България, като заселва тук граждани от чужди страни. Тя дори обвини колегите си, които изказват подобни твърдения, в безотговорност.

Цачева е притеснена и от посоката, която поемат някои други кандидати за президент във външната си политика. Много от тях изпращали послания, които са против евроатлантическата насока на страната, което не е редно.

Кандидат-президентът от ГЕРБ подчерта, че България подкрепя санкциите срещу Русия като част от общото решение на ЕС, но конкретни страни като нашата губят много от тези санкции, тъй като търговските им връзки с Москва са доста силни.

„Безспорно има връзка между стандарта на живот и съдебната система, върховенството на закона, правовата държава”, коментира тя и допълни, че корупцията се отразява на качеството на живот.

Цачева обаче поясни, че промените в съдебната система ще продължат, защото "Имаме нужда от бързина в правораздаването, но, преди всичко, от независим съд и справедливост".

Тя съжалявала, че парламентът не е успял до изборите да приеме новия Закон за обществените поръчки, но все пак изрази надежда, че това ще стане до края на годината.

„Аз очаквам подкрепа от гражданите на България, а не от политическите сили. С никой от политическите субекти не сме водили разговори и не смятаме да водим”, категорична бе Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

14

данван

20.02 2017 в 14:14

Много ясно че няма. Въпросът е да се използват страховете на хората

20696

12

Новак

27.10 2016 в 22:48

Коменданте, какво друго да измислят, бе човек! За измислянето трябва поне малко мозък , а в тези чутури няма нищо. По-празни са само кратуните, които гласуват за тях.
Не помниш ли, че за комунделите всеки инакомислещ беше агент-провокатор - тези са същите.

12530

11

синя сова

27.10 2016 в 22:19

Баба цоцолана си беше научила наизуст какво трябва да каже,а цветанка ризова внимаваше да не обърка въпросите ...да не стане някой гаф :) ...Боже дай разум на българския народ!

77927

5

El Commandante

27.10 2016 в 18:55

Еми Умен-е, те са му такива избирателите на Баце Тъпото, кво се чудиш че с такива послания ги будалкат.