Станишев скастри евродесницата за безработицата и пенсиите

OFFNews Последна промяна на 10 април 2014 в 19:55 1680 16

Всички кандидати от ПЕС из цяла Европа ще докажат, че макар членовете на ЕНП да се опитват да покажат смекчени позиции преди изборите, пораженията от техните политики на икономии са неоспорими.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на провелото се днес в Брюксел заседание на Президиума на ПЕС, на което бе обсъдена и съгласувана кампанията за европейските избори.

Представителите на партиите-членки заявиха, че през идните 6 месеца ще акцентират върху основните разлики между ПЕС и ЕНП.

ЕНП нямат нито една дума за права, социални ангажименти, здравеопазване и пенсии. Нещо повече – те твърдят, че с водената от тях политика са създали здрава икономика, икономически ръст и предпоставка за нови работни места. В действителност обаче наследството на ЕНП са 10 млн. повече безработни, а дори не го споменават като проблем, каза Станишев.

Той подчерта, че за разлика от тях ПЕС заявява като свой приоритет създаването на работни места, засилена и продуктивна икономика.

Като друг акцент, зад който ПЕС застава, по думите на Станишев е свободата на движението на гражданите, което е основен фундаментален принцип на ЕС.

„Противопоставяме се на опитите в редица страни да бъдат провеждани кампании от десни сили, насочени срещу българи, румънци и хора от други страни-членки и това да се използва като заплаха, защото фактите не потвърждават тези твърдения за социален туризъм“, категоричен бе Станишев.

По неговите думи пример е Великобритания, където само 1000 българи получават социални помощи.

„В класацията на хората от други страни, които получават социални помощи, българите са след 30 място“, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2014 в 16:17

Силно подкрепям всяка инициатива, която ще защити българските интереси и граждани в чужбина. Омръзна ми всеки път когато летя до Англия да ме гледат все едно отивам да ограбя кралицата.

11.04 2014 в 16:16

Безработицата е огромен проблем за всички държави, без работна сила няма, кой да движи колелото. От огромно значение вместо да се хапят, кой какво не е направил, да се следва политика за намаляване на социалната тежест и увеличаване на работната сила чрез откриване на нови работни места.

11.04 2014 в 14:45

Невестулката как се бори за по високи социални, че скоро само на тях ще бъде. С неговата "обширна" трудова биография. :)

11.04 2014 в 11:08

Абе този не разбрали, че хората не го искат. Да си ходи!

11.04 2014 в 10:45

Защо не вземе да гледа малко сутрешни блокове по телевизията да види как семейства нямат пари за обувки на децата си и наистина да вземе да направи нещо вече. Само с приказки не става другарю Станишев, дела трябват. Сега сте на власт какво е оправданието в момента че си гласувахте 561 лева увеличение на заплатите а на хората им вземат децата защото не могат да си платят сметки. Само на този въпрос отговорете ЗАЩО НЕ ПРАВИТЕ НИЩО???

11.04 2014 в 08:47

Гея дали е купил през живота си една закуска на дете.Може да мисли, че растат по дърветата.Знае ли колко струва един първокласник на семейството? Дали му минава през ум, че наесен родителите гледат първо да обуят децата си, дрешките могат да износват едно от друго, но обувките са проблем.Тя и фамилия Живкови така от спестявания от закуски забогатя.За Людмила работеха ЦНСМ и другите модни къщи.После дъщеря и си ги напазарува за един лев барабар с работничките и стана мастита дизайнерка.ГеяБеяЗлодея и цялата политическа пасмина да врят в един казан в ада.Пеевски ще си го доохраним - маста му става за сапун.

10.04 2014 в 22:32

... ех, генчо...

за съжаление си "ужасяващо" прав...

Макаренковските "развъдници" не са изчезнали... от там, и до днес, им ги раздават червените еничарчета... без право на избор(от страна на така наречените "родители", разбирай гостоприемници)... а ние тука с демокрацията напред... остаФка, остаФка... хахахахахаха

... колко сме далече, и колко сме близо до ГОЛАТА/ГРОЗНА ИСТИНА!

... хахахахахахахахаха

10.04 2014 в 21:57

И това го казва човек който не е постигнал нищо. Съмнява ме дали и децата са от него. По добре да каже нещо за Съветските униформи ще изглежда по компетентен.

10.04 2014 в 21:38

... Ну, сртеляй, Хадь... разорви грудю Хазчью... иди к начьалсТве твоеХо проХлятого...

... хахахахахахахахаха

ми, да земеш да пивнеш еднооооооо за мое здраве, ако Обичаш, немедлено! Веднага!Сега! Завчаска!...

... хахахахахахахахаха

10.04 2014 в 21:14

Сандо_О,
помисли за някакъв корупционен жест(предпочитам в течно състояние), по най-бързия начин.
В противен случай рискуваш да кликна и да те докладвам НАГОРЕ!!!!
Хахахахахахаха
На един клик си ми. И ако го направят всеки докладван, да му свети иконката, ти ще си като коледна елхичка all the time.
Хахахахахахахахахахаха