Станишев скастри евродесницата за безработицата и пенсиите

OFFNews 10 април 2014 в 19:55 2160 16

Всички кандидати от ПЕС из цяла Европа ще докажат, че макар членовете на ЕНП да се опитват да покажат смекчени позиции преди изборите, пораженията от техните политики на икономии са неоспорими.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на провелото се днес в Брюксел заседание на Президиума на ПЕС, на което бе обсъдена и съгласувана кампанията за европейските избори.

Представителите на партиите-членки заявиха, че през идните 6 месеца ще акцентират върху основните разлики между ПЕС и ЕНП.

ЕНП нямат нито една дума за права, социални ангажименти, здравеопазване и пенсии. Нещо повече – те твърдят, че с водената от тях политика са създали здрава икономика, икономически ръст и предпоставка за нови работни места. В действителност обаче наследството на ЕНП са 10 млн. повече безработни, а дори не го споменават като проблем, каза Станишев.

Той подчерта, че за разлика от тях ПЕС заявява като свой приоритет създаването на работни места, засилена и продуктивна икономика.

Като друг акцент, зад който ПЕС застава, по думите на Станишев е свободата на движението на гражданите, което е основен фундаментален принцип на ЕС.

„Противопоставяме се на опитите в редица страни да бъдат провеждани кампании от десни сили, насочени срещу българи, румънци и хора от други страни-членки и това да се използва като заплаха, защото фактите не потвърждават тези твърдения за социален туризъм“, категоричен бе Станишев.

По неговите думи пример е Великобритания, където само 1000 българи получават социални помощи.

„В класацията на хората от други страни, които получават социални помощи, българите са след 30 място“, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!