Сова влиза в битката за кмет на София

OFFNews 15 октомври 2023 в 12:24 2704 0

Асен Ангелов

Снимка Стопкадър Нова тв

Асен Ангелов

Кметската надпревара за София никога не е била толкова ожесточена и дори сова влезе в битката за стола на Московска 33. Не, това не е печатна грешка. Става дума за совата Софѝя, която е част от кампанията на независимия кандидат за кмет Асен Ангелов.

Симпатичната птица се появи в един от предизборните му клипове като герой, който обича да съветва, да опонира, да спори, да се шегува и да вижда проблемите на столицата от птичи поглед. 

Защо сова – защото совата е символ на мъдростта и именно това, според екипа на Ангелов, е нещото, което липсва в управлението на столичните кметове досега. Освен това, анимационната птица е доста по-симпатична от голяма част от кметските съветници до този момент.

Във видеото кандидат-кметът и Софѝя коментират въпросите за презастрояването, градския боклук, корупцията, задръстванията, вечните ремонти, а совата успява и да се пошегува с Ангелов относно образованието му с въпроса – „А в Харвард учил ли си, като си толкова учен“.

Мъдрата птица има и някои по-радикални предложения за справяне със задръстванията, като например това в града да се оставят само червените коли. Разбира се, тази идея не залегнала в програмата на Асен Ангелов, но обещанието е за наистина смели и радикални решения за наболелите проблеми на столицата.

На финала кандидат кметът изразява готовността си да даде 4 от най-хубавите си и активни години, за да направи града, в който самият той е израснал и в който сега расте малката му дъщеричка, едно по-добро място за живеене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика