"Солидарност" е силова групировка на ДПС, регистрирала е листа и в Кюстендил

OFFNews 22 октомври 2015 в 14:05 3067 2

Остро осъждаме агресивните заплахи за насилие, отправени към журналисти от Нова телевизия от ръководството на политическата партия „Солидарност”, която е сателитна организация на ДПС, нейната силова групировка.

Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов на специална пресконференция.

Тук сме, за да осъдим този акт на насилие срещу свободата на словото и правовия ред в страната, каза Паунов, който е кандидат за нов кметски мандат и водач на листата на Коалиция Кюстендил. Тук сме, за да подкрепим ръководството на МВР в законните му действия срещу подобни агресивни поведенчeски отклонения на представителите на ДПС и неговите сателитни партии, които те непрекъснато и абсолютно безнаказано демонстрират.

Посягайки на журналист, това е брутално посегателство срещу правата на всички български граждани - не само да са информирани, не само да изразяват мнението си свободно, но и да участват в изборите, без да се боят за живота си – независимо дали като кандидати или като гласоподаватели. Тези хора насаждат страх и се поставят над закона, но ние няма да позволим това, каза Паунов и призова МВР да засили вниманието си и към кюстендилския кв. Изток.

Тази силова сателитна партия на ДПС е регистрирала листа в ромския квартал на Кюстендил, която е оглавена от членове на ДПС, и се надявам МВР, с пълното съдействие и на всички наши съграждани, да вземе необходимите мерки, за да не се допусне натиск върху хората от кв. Изток. Призоваваме всички кюстендилци, да не се боят от заплахи и слухове, разпространявани от тези партии, а да гласуват в неделя. Само така ще обезсилим купения вот, вота на агресията.

Видяхме как Бат Сали поведе Пиже и Водката към Общинския съвет в Самоков. Сега явно смятат по същия начин, със сателитната си бойна група - партия „Солидарност”, с много напазарувани гласове, със заплахи и агресия срещу нашите съграждани от кв. Изток, да откраднат от гласовете на кюстендилци. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!