Слави Трифонов ще обжалва резултатите от референдума

OFFNews 12 ноември 2016 в 17:36 11441 16

Екипът на Слави Трифонов ще обжалва пред съда обявения от Централната избирателна комисия (ЦИК) окончателен резултат от референдума.

Това съобщи Трифонов пред bTV.

По закон данните от резултата може да се обжалват в 7-дневен срок. 

"В случая смятам, че точно Централната избирателна комисия, бидейки в услуга на толкова много политици толкова много години, не е институция, на която може да се има доверие. Има много сигнали от наши доброволци, от наши зрители, участници в референдума, за нарушения, които не са отбелязани в това, което виждам. Затова изчаках, за да се запозная с това, което казва ЦИК и с решението им. По закон аз и инициативният комитет ще обжалваме във Висшия административен съд и ще направим всичко възможно по законов път това решение да бъде премахнато, защото според мен то не е правилно, не е вярно", каза Трифонов.

Той допълни, че няма доверие и на парламента с партиите в него, като подчерта, че трите въпроса трябва да бъдат приети, както е изразил волята си суверенът. 

"Тук за някакви гласове да говорим, за политически дивиденти, които искат да извлекат партиите – това е толкова прозрачно и за съжаление е толкова неприятно, направо е гнусно. Не мога да го коментирам по друг начин, освен по този, който издават волята си три милиона и половина българи. Тези три точки трябва да бъдат приети по начина, по който ги искат хората", каза Слави Трифонов.

Нека политиците да не забравят кой им е началник, подчерта той.

Според окончателните резултати, обявени вчера от ЦИК, малко над 12 000 гласа не стигат на референдума, за да стане задължителен. Въпросите обаче ще бъдат обсъдено от парламента. 

По-рано днес ЦИК реши, че референдумът, иницииран от Слави Трифонов, няма да има задължителен характер, а ще влезе за обсъждане в парламента. Според комисията не достигат около 12 000 гласа. В допитването са участвали по-малко от 3 500 585 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

16

Red or Dead

13.11 2016 в 11:00


@САЧМО -Надувай ТРОМПЕТА...“What a Wonderful World“..:))))

Когато си го търсиш, обикновено си го намираш;).....Айде, беги за.....гъбки.

11738

14

KumaLisa

13.11 2016 в 00:35

Изборите 2016 в България се проведоха в 12500 избирателни секции. Доказан факт е, че във всяка една от тях гласуването е протекло нормално и без никакви нарушения, гласовете са преброени точно, резултатите са вписани коректно в заключителен протокол, подписан от всички членове на комисията и в присъствието на представители на наши и международни неправителствени организации и наблюдатели за гарантиране на честни избори, наши и международни социологически агенции, допълнителни представители на политическите партии като техни застъпници, предтавители на медиите и др. На всички тях е дадено ксерокопие от подписания протокол, допълнително оригинално заверено с подпис на председателя на комисията и подпечатано с мокър печат, което го прави официален документ.

11738

13

KumaLisa

13.11 2016 в 00:35

Вярно ли е, че при тези доказани обстоятелства и по този начин, идентични и съвесем еднакви пълни комплекти от 12500 копия/документи от протоколите на 12500 избирателни секции, в момента се намират на поне над десетина места - в централите всички от по-големите и по-малки политически сили участващи в изборите (ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ДСБ, ПФ, АБВ и др.), в централите на социологическите агенции (Галъп, Алфа Рисърч, Сова Харис и др.), както и в централите на наблюдаващите организации и сдружения за гарантиране на честни избори. ВЯРНО Е!
Както и да ги броят и сверяват, аритметиката е проста. Резултатите трябва да съвпадат абсолютно. И ТЕ СЪВПАДАТ И СА ВЕРНИ! Как е възможно някои хора да са толкова цинични да ги оспорват, а други хора да са толкова дебилни, че да им се водят по акъла?

63994

12

Red or Dead

13.11 2016 в 00:01

Здравей ЕЛПИДА, не си прави труда, ти поне не си цапай ДУШАТА;)

26179

11

ELPIDA

12.11 2016 в 23:52

"...И ти казах да си махнеш снимката на Сталин от профила, идиот такъв!"

Е пък една умна красавица го иска с такъв облик !
БЕГАЙ !

11738

8

KumaLisa

12.11 2016 в 22:03

Благодаря. Ще видим :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!