Синя София ще увеличи драстично парите за спорт

OFFNews 15 октомври 2023 в 16:48 1220 0

Синя София ще увеличи драстично парите за спорт

Снимка Екип на Синя София

Синя София ще увеличи драстично парите за спорт

Лидерът на КОД Петър Москов и много приятели и симпатизанти подкрепиха кандидата на Синя София за кмет на район Средец и за общински съветник Ивайло Караньотов на импровизиран малък празник в градинката с паметника на Светослав Лучников.

Караньотов се отличава от всички останали участници в предизборната кампания с неподправена спонтанност и ентусиазъм да премахне комунистическите и съветски паметници в район Средец и в цяла София. Цялата му кариера е в професионалния спорт. Има десетки национални и балкански титли, рекордите му на 50м., 60м. и 4х100м не са подобрени досега. Шести е на олимпиадата в Москва. С тази компетентност Караньотов е един от гарантите в листите на Синя София, че градът ще получи много нови възможности за спорт и туризъм - чрез драстично увеличаване на бюджета за спорт.

Синя София настоява за нов многофункционален стадион от 21 век. Софиянци и всички българи заслужават модерно, технологично съоръжение, което да привлича световни спортни и музикални спектакли. В програмата на Синя София е предвидено:

Изграждане на 24 спортни зали в по-големите училищни дворове в 24-те района. Разширяване на мрежата от басейни в училищата.

Превръщане на стадионите в селата около София в модерни спортни центрове. Изграждане на фитнеси на открито в кварталните градини.

Изграждане на спортен комплекс около гара „Пионер“ .

Разширяване календара на спортните събития, организирани и подпомагани от Столична община.

Насърчаване спорта в свободното време, на състезанията за аматьори, студенти и ветерани и на инициативите за масов спорт и превръщане на София в балкански и европейски спортен център.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки