Синя България ще прекрати либералните експерименти в образованието и ще върне авторитета на българския учител

OFFNews 27 май 2024 в 12:50 1196 2

Синя България

Снимка Синя България

Синя България е за засилване на държавата в нейните основни сфери на отговорност - образование, здравеопазване и сигурност. Когато държавата излезе от ролята си на търговец и спре да харчи нашите пари за корупционни инвестиционни схеми, ще има достатъчно пари за финансиране на истински важните ѝ задължения, като едно от първите е образованието.

Синя България e за промяна на цялостната философия на образованието. Убедени сме, че липсата на качествено образование лишава човек от възможността да упражнява много от своите права, прави го непълноценен участник в обществените отношения и го ощетява по отношение на възможностите за развитие и получаване на добри доходи. 

Осигуряването на достъп до качествено образование е категоричен ангажимент държавата. Целта на Синя България в областта на училищното образование е да повишим образователните стандарти и да създадем система, която е източник на национална гордост и увереност. Всички предвидени мерки са координирани и целят постигането на тази мисия.

Ще променим учебното съдържание, за да имат децата достъп до истината за българската история и култура, която да преодолее идеологическата интерпретация, наследена от миналото, и да възпитава в чувство на патриотизъм.

Синя България ще прекрати либералните експерименти в българското училище и ще го върне към основните му задачи - предаване на знание на учениците съгласно образователните стандарти, възпитание в ценности и подпомагане на процесите на социализация в рамките на училищната среда. Училището и учителите трябва да бъдат освободени от всякакви други неприсъщи функции.

Програмата на Синя България е насочена към възстановяване и защита на авторитета на учителя. Държавата чрез нормативната си база ще гарантира, че в рамките на учебния процес единственият авторитет е учителя. 

В сферата на висшето образование, Синя България ще насочи своите усилия към рационализиране на структурата на българското висше образование и доближаването ѝ до потребностите на пазара на труда. Ще спрем безконтролното разрастване на университетите и преминем към тяхното oкрупняване. Приоритетно ще бъдат финансирани висшите училища, които са по-висок рейтинг, произвеждат качествен продукт гарантират по-висока реализация на студентите и повече научна продукция. Това ще повиши конкуренцията и ще подобри качеството на висшето образование в България. 

Гласувайте за Синя България с N3 в интегралната бюлетина.  

-------------------------------------------

Избори за народни представители 9 юни 2024 г. 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  615

  2

  швейк

  27.05 2024 в 13:22

  до демотиватор,

  Както до сега при либералите - ще ги мъмрят и ще им разказват приказки, а директорите ще си затварят очите, за да не им избягат парите.

  300

  1

  демотиватор

  27.05 2024 в 13:12

  А как ли смятат да наказват хулиганчетата в час?!
  (аз само тъй, да знам те на сериозно ли...) (ジ)
   
  X

  Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх