Синя България: Европейската ни принадлежност е единствен гарант за външната ни сигурност и за икономически просперитет

OFFNews 05 юни 2024 в 10:41 2002 3

Александър Моисеева

Снимка Архив

а

Целта на новото дясно обединение Синя България е богата и просперираща държава и доволни българи в рамките на стабилен ЕС, способен да гарантира сигурността на всички свои граждани и неприкосновеността на националните граници на държавите членки.

Свидетели сме на развитието на голям геополитически конфликт. На границата ни се води война. Европейската принадлежност на България е единствен гарант за външната ни сигурност.

България не може да бъде ничия земя, политиката на Радев и на левите е погрешна политика. За всеки български политик националната ни сигурност и обичта към България трябва да стои над симпатиите към други държави. Ние трябва да застанем категорично на страната на демократичните и свободни държави.

За съжаление управлението на ГЕРБ и ПП/ДБ се провали в това. Вместо това те използваха евроатлантизма като индулгенция за безпринципното си управление и доведоха обществото ни до по-голямо разделение от всякога.

Синя България предлага решения за сигурността ни, които да ни обединят като нация. И това трябва да е наша обща българска и европейска отговорност и задача. Претенцията на Русия за нова геополитическа подялба води до дестабилизацията на нашия регион.

Синя България настоява за обща съюзна политика, ясен отбранителен консенсус на европейските страни от Източна Европа. Западът предаде Украйна. Ако не искаме България да е следващият плацдарм, ако не искаме да сме следващата разменна монета на следващата Ялта, трябва да обединим целия съюзен ресурс, който има Европа. Да се разчита приоритетно на САЩ за отбраната и сигурността е лоша политика, Украйна го видя.

Решението за гарантиране на външната ни сигурност, минава единствено през формиране на силен съюзен отбранителен капацитет на Европа. В този процес България трябва да излезе от ролята на неохотен изпълнител и наблюдател на чужди решения. България трябва да е инициатор за формиране на европейски отбранителен консенсус. България трябва да се превърне от страна консуматор на сигурност, в страна генерираща решения за сигурност за себе си и за региона. В ЕС ние не сме малка държава и ролята на “малък безгласен” член е по-скоро удобна позиция за българските политици, която са си избрали, за да избягат от отговорността за важни решения. Тази позиция обаче е точно толкова вредна за европейската идентичност на България, колкото и евразийското поклонничество. Европейският съюз е алианс от силни държави, обединени от общия интерес към просперитет и сигурност. България е равноправен член на ЕС и ние разполагаме с всички нужни инструменти да защитим своята позиция в Брюксел. Синя България ще се бори България да има водещ глас във формирането на всички общи европейски политики. България е външна граница на ЕС и трябва да е сред основните държави, които определят миграционната политика на Европа, спрямо възможностите и.

Гласувайте с N3 за Синя България, за да разкъсаме порочния кръг на безнадеждност и сглобки в следващия парламент.

------------------------------------------------------

Платена публикация

Парламентарни избори 2024

Купуването и продаването на гласове е престъпление

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    14369

    3

    случайно прочетох

    05.06 2024 в 15:03

    По-добре да не влизат! Ще са патерица на ГЕРБ-ДПС!

    1000

    2

    Хаплива Сврака

    05.06 2024 в 12:56

    С Пепи Москов отпред? Не, мерси.

    2015-та пристана на ГЕРБ и от тогава не е спрял да им се мазни за някоя троха от трапезата. Изключването от ДСБ не му повлия никак на амбициите. Вероятно пак е огладнял, щом реши да се покаже от гардероба.

    11364

    1

    Sin

    05.06 2024 в 11:05

    Хубаво, но откъде сте сигурни, че ще влезете в НС ? По-вероятно е, че вършите услуга на мафията Герб-ДПС като отклоните 2-3%. Не ли ?
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх