Синя България е за максимално използване на собствени източници на енергия

OFFNews 02 юни 2024 в 10:22 1801 2

Снимка Синя България

Свободният пазар е най-добрият инструмент за постигане на високо качество и ниска цена. Синя България ще работи за ограничаване на държавното участие в енергетиката чрез приватизация, концесии и листване на борсата на големите държавни дружества.

Синя България ще прекрати практиката индустрията да субсидира домакинствата чрез цената на електроенергията. Това ще стимулира частните инвестиции в енергийна ефективност, газификация и ВЕИ за собствено ползване. През конкретни схеми, държавата ще подпомага енергийно бедните домакинства.

Зелена сделка е утопия и Синя България ще работи за нейното преразглеждане. Приемаме пазарните принципи на енергийната политика на ЕС, но се противопоставяме на превръщането на възобновяемите енергийни източници от средство в политическа цел. За да запази конкурентноспособността на българската индустрия Синя България ще приравни европейската търговия с квоти с цените на въглеродните кредити в доброволната търговия по света. Те са над 10 пъти по-ниски и отразяват реално готовността на потребителя да плаща за декарбонизация.

Българските находища на лигнитни въглища и комплекса Марица-Изток са в основата на енергийната сигурност и независимост на България. В условията на свободен и доброволен пазар на въглеродни квоти (много по-ниски цени) те отново ще бъдат конкурентни и ще продължат да осигуряват евтина и надеждна енергия на нацията, и високо качество на живот в региона.

Синя България ще създаде условия за максимално оползотворяване на собствените източници на енергия, защото само те могат да гарантират енергийната ни независимост. Освен въглищата това включва собствен добив и използване на енергийни ресурси, като природен газ, биомаса, отпадъци, геотермална енергия, уран, изграждане на нови ПАВЕЦ и други системи за съхранение на енергия.

Синя България е против крайни бюрократични намеси в пазара и забраната на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене, забраната за летене на къси разстояния, забраната за използване на газ за отопление, налагането на допълнителни данъчни тежести върху всяка употреба на горива и т.н. Това са примери за недопустимо ограничаване на свободния избор, които са несъвместими с разбирането ни за пазарна икономика.

Парламентарни избори 2024

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    405

    2

    Telluris Malus

    02.06 2024 в 14:28

    Ясно. Няма да гласувам за тях.

    1000

    1

    kopeikaris

    02.06 2024 в 10:58

    И пак ще попитам защо "Синя" България продължава да не отговаря на въпросите за Виктор Блъсков-Vaikaris, който с години открито гласуваше и подкрепяше възраждане и обясняваше как всъщност те имали много добри кадри, открито защити възрожденците когато направиха свинщината на Раковски като нападнаха офисите на ЕС и обясняваше как хората имали "право на протест" и "да са недоволни", както и защитаваше големия джип на възраждане облепен със Z-ки пред Фантастико в Симеоново за евро референдума. Май на Синя България само обвивката е синя, вътре си е тъмно червена. Москов, не искам да си представям каква щеше да е реакцията на Емма Москова ако можеше да те види. Горката жена.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх