Симитли с нов стар кмет, кандидатът за вота е само един

OFFNews 23 септември 2015 в 15:33 4241 2

Градоначалникът на Симитли Апостол Апостолов е и следващият кмет на общината, той е единственият регистриран кандидат за вота на 25 октомври. 

Апостолов е кандидат на коалиция "Бъдеще за община Симитли", подкрепа за стария нов кмет се декларирали още 40 партии извън съюза, съобщи Дарик. 

Зад коалицията са Реформаторският блок, "Национален фронт за спасение на България", ВМРО, Партия на зелените, Социалдемократическа партия с председател Тодор Барболов​ и "Българска социалдемокрация" на Александър Томов, пише в сайта на Общинската избирателна комисия. 

В изказване пред агенция "Фокус" от лятото Апостолов твърди, че е получил подкрепата и на ГЕРБ и ДПС, но те очевидно не са се включили официално в местната коалиция. На изборите през 2011 г. в "Бъдеще за община Симитли" са били БСП, ВМРО, "Български социалдемократи", Партия на зелените и Партия за хората от народа. Апостолов получава 5802 гласа (66.58%) и печели още на първи тур, уточнява Дневник. 

Избори за кмет в Симитли на 25 октомври все пак ще има, Апостолов може да стане кмет отново официално и само с една бюлетина. Той управлява общината от 12 години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!