Симеон Славчев: ПП МИР ще върне справедливостта в България

OFFNews 19 март 2021 в 12:15 1180 0

ПП МИР залага на експертността и 90% от всички наши кандидати са от гражданската квота на партията, а водачите на листи са водещи преподаватели от висшите учебни заведения, лекари, юристи, инженери, учители, културни дейци и общественици. Това каза председателят на ПП МИР Симеон Славчев в предаването "Още от деня" по Българската национална телевизия.

Славчев заяви, че ПП МИР предлага да се приеме Закон за управление при кризи, който дава възможност за правилно управление на институциите в извънредни ситуации, такава каквато е covid-19, както и взимането на превантивни мерки за предотвратяването на кризи. Той представи и идеята на експертите от ПП МИР за създаване и на Министерство на извънредните ситуации и управление при кризи, което ще спомогне за по-добрата комуникация и координация между институциите при всякакви кризи, включително и по време на пандемия.

„За да е здраво и устойчиво едно общество, не трябва да съществува дисбаланс между свободата и справедливостта. Основното, което отличава ПП МИР от всички останали партии е, че ние предлагаме балансираното и едновременно действие на тези два структуроопределящи принципa за свобода и справедливост. А това ще постигнем чрез въвеждането на доказания немски модел на социално-пазарно стопанство, който ще превърне България в силна социална и индустриална държава, така както направи с Германия. Именно за това предлагаме доказания немски модел да стане основа на българската икономика“, коментира Симеон Славчев визията си за икономиката.

Той заяви, че за да се вдигне българската икономика, партия МИР приоритетно залага на развитието на туризма, селското стопанство, транспорта, инфраструктурата, логистиката и индустриализацията.

"България има уникални природни и исторически дадености за туризъм, като сме на второ място в света по минерални извори с възможност за развитие на балнеолечение и медицински туризъм. Именно за това ПП МИР предлага развитието на туризма да стане основен приоритет на държавата и ключова индустрия, чрез която могат да се генерират 1/7 от брутния вътрешен продукт на страната. Също така България има големи традиции и възможности в селското стопанство, което беше почти унищожено през последните 30 години. Ние предлагаме с помощта на държавата да се възстанови изцяло селското стопанство и да се върне ролята на българското село. Това ще даде възможност на България да произвежда продукти чрез които не само да задоволи вътрешното си потребление, но и да си върне ролята на един от основните износители на продукция.", заяви още Симеон Славчев.

Той подчерта, че за де се реши демографската криза в страната ПП МИР предлага да се създаде Министерство на семейството. Така държавата ще гарантира грижата за младите семейства и опазването на българския род и традиции.

„Друг основен приоритет на ПП МИР е равномерното развитие на всички райони в България и ще го постигнем чрез финансова децентрализация. Така голяма част от генерираните данъци ще остават в съответните общини и местното самоуправление само ще решава къде приоритетно да ги инвестира, а не да чака и да се моли на централната власт да им даде средства. Това което се получава на практика сега е цинично и напълно недопустимо – министър-председателят да обикаля и да раздава пари от джипа на общините и кметовете, на които той сам реши. Чрез финансова децентрализация ще спрем тази несправедливост и ще върнем властта и механизмите за решаването на реалните проблеми на българите по места на местното самоуправление“, коментира още по БНТ лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews