Симеон Славчев: Електронното правителство ще прекрати корупцията

OFFNews 19 юни 2021 в 19:06 1520 0

ПП МИР ще спре подмяната и ще направи истинската промяна в България, заяви председателят на партията Симеон Славчев при представянето на листата й с кандидати за народни представители в област Пазарджик.

"Корупцията в България е навсякъде и затова незабавно трябва да бъде въведено електронното правителство, за което от много отдавна бяха изхарчени милиони, а резултат няма. Именно чрез електронното правителство ще се прекрати корупцията, а от друга страна ще се улесни административният достъп на гражданите и бизнеса", заяви председателят на МИР.

Водач на листата в Пазарджик е Димитър Иванов, бивш изпълнителен директор на "Напоителни системи", а сега е консултант по различни проекти.

Втори в листата е Крум Байраков, председател на местната структура на МИР във Велинград, трети - о.з. подполковник Христо Христозков, бивш началник на военното окръжие в Пазарджик, а о.з. майор Костадин Златев е на четвърто място. Иван Статев е на пето място, а учителят Ана Рамова е на следващото място в листата. Седми в листата е Ангел Паскалев, а Момчил Хаджиев е на осмо място.

Основните приоритети на ПП МИР са в туризма, селското стопанство, транспорта и инфраструктурата и високите и екологични технологии. "България има уникални дадености и тя трябва да ги използва. Нашите експерти изчислиха, че близо 70% от приходите в БВП на страната могат да бъдат изцяло от туризъм. Тук говорим за морски, планински туризъм, както и за балнеолечение. Страната ни е на второ място в света по богатство на минерални извори, а то не се използва. Пазарджик е едно от тези места и от ПП МИР подготвяме дългосрочна стратегия за това, която скоро ще бъде представена на гражданите на Пазарджик, както и на цяла България", заяви Симеон Славчев.

България има големи традиции в селското стопанство и основната цел на ПП МИР е да бъдат възстановени пазарите на Изток, които имат изключително богат експортен потенциал, уточни председателят на партията.

Той заяви още, че "пътят на коприната минава през България и това трябва да се използва в икономически план. От друга страна националните интереси са над всичко. Геополитиката направи така, че инфраструктурните проекти да бъдат провалени. Ние ще работим тези важни инфраструктурни проекти да бъдат направени и те да не зависят от геополитиката".

Симеон Славчев акцентира, че високите технологии са свързани с германския икономически модел, който е направил държавата икономически гигант в Европа и света и този модел на социално-пазарно стопанство трябва да бъде въведен в България.

"Финансовата децентрализация е начин за справедливото изразходване на средствата. Основната ни идея е приходите от данъците да останат в българските общини, а не както е досега - да се изпращат до централната власт. По този начин всяка община ще определи как да изразходва средствата си", заяви още Славчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!