Режисьор призова да се гласува за Татяна Дончева на представление в Народния

Николаос Цитиридис Последна промяна на 28 февруари 2017 в 11:46 11934 1

Борис Панкин

Постановка в Народния театър снощи неочаквано е приключила с предизборна агитация за Татяна Дончева, разказаха пред OFFNews зрители на пиесата "Да, господин премиер!" на режисьора Борис Панкин.

След края на представлението на сцената излезли актьори, сценографи, преводачи и режисьорът. Тогава Панкин заявил: "Един съвет, който не е агитация - ако искате да говорите за проблеми, търсете мъже. Ако искате да решавате проблеми, се обърнете към жени (цитат на Маргарет Тачър - б.а.). Дано дойде време да кажем: "Да, госпожо премиер, Татяна Дончева".

Част от зрителите и актьорите изглеждали стъписани от изявлението, разказаха нашите читатели. В същото време избухнали и бурни ръкопляскания.

За коментар потърсихме самия Панкин, който бе в Инициативния комитет за издигането на Татяна Дончева за президент, а сега е кандидат за депутат от 23 МИР София в листите на коалиция "АБВ - Движение 21"

"Не мисля, че има нещо лошо в това, което съм казал. В думите си не съм споменавал, че съм кандидат, номер на бюлетина или партия, а само името на Дончева. Казах и много други имена. Това се случи след края на постановката, когато всеки е свободен да си тръгне. Това е една моя лична кауза - за равноправието на жените. Постановката е блестяща политическа сатира, каквато отдавна не е имало у нас", заяви той.

От Народния театър на свой ред коментираха, че "като институция с повече от 110-годишна история Народният театър винаги е бил духовен и културен център с национално и международно значение и е доказал, че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности."

Това е позиция на една личност, изказана по време на спектакъла "Да, г-н премиер" на Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", който само ползва сцената на Народния театър за своя изява.

Сцената на Народния театър не е била и не може да бъде трибуна на политически страсти и по никакъв начин лични изявления или импровизирани изказвания не могат да бъдат приемани или тълкувани с политически подтекст, обвързващ театъра. Още по-малко случаят да бъде тълкуван като позиция на Народния театър "Иван Вазов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови