РБ иска закон за историческите столици

OFFNews 27 февруари 2017 в 16:13 3047 4

Реформаторският блок ще настоява в следващия парламент да бъде приет Закон за историческите столици на България, който ще им позволи да бъдат развивани като туристически дестинации и да получават приоритетно финансиране. 

Това обяви в Шумен водачът на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" Даниела Русева на откриването на кампанията в многомандатния избирателен район. По думите й законът е от изключително значение за Шумен и региона, както и за запазването на историческото наследство на България.

Втората кауза, за която Русева обеща да се бори, е приемането на закон за доброволчеството. Има много хора, които се занимават с доброволчески инициативи. С приемането на този закон ще бъде протегната ръка към тези хора и тяхната кауза ще бъде облечена със закон, поясни тя.

Сред другите важни за икономическото развитие на страната каузи, тя посочи, че в програмата на Реформаторски блок е предвидено прагът на ДДС да бъде покачен от 50 000 на 200 000 лева. Тази успешна мярка ще доведе до подобряване на средата за развитие на малкия и среден бизнес, поясни още Русева.

В тази връзка Даниела Русева посочи тревожни данни от статистиката на РУО Шумен, според които 245 деца са напуснали училище поради икономически причини още през първия срок на обучение. Тя изтъкна, че ако бъде създадена добра икономическа среда за развитие, тези деца ще останат да живеят и да се развиват в родния си град. Трите сфери, в които държавата трябва да бъде най-силна, са образованието, здравеопазването и културата, заключи водачът на реформаторите в Шумен.

На представянето на листата присъства и лидерът на ДБГ Меглена Кунева, която беше категорична, че Даниела Русева притежава всичко, което е необходимо, за да бъде част от българския парламент. За мен винаги е звучал вълнуващо изразът „От тук започва България”. Позволете ми да кажа, че от тук започва победата на РБ - Глас народен за българския парламент, каза още тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

27.02 2017 в 17:48

Не мога да повярвам!?!?!
Извадете изказванията на седеругите от "царските" избори, когато караИван го нарита така жестоко народът!
Извадете и вижте!
Това са неща от "ония години".
хах!
15 години по-късно отново старата песен на нов глас.
Егати безподобните гьонове, нищо ли друго не можете бе?! Само копи/пейст на стари лакърдии.
Не е истина просто.

29585

1

Izalina

27.02 2017 в 16:41

Студено.
Насочете се към по-смислени дейности.

Защо трябва да се вадят историческите столици от общата проблематика на културното наследство в действащите закони, а не се усъвършенстват, което изглежда умишлено се отлага?

Защо трябва да посягате на доброволчеството, като го набухате в никому нужна документация? Какво, по дяволите, трябва да регламентира такъв закон? Мигар гражданските спонтанни организации не се справяха една идея по-добре при примери като Бисер, Аспарухово и Мизия от, да кажем, БЧК?! Твърдя го с абсолютна увереност от преки впечатления!

За прага за задължителна регистрация по ЗДДС съм съгласна.

Кунева, не се обаждай, ако искаш някакъв успех за заблудените облечени в твойто партийно име.