Радев обеща да не бави свикването на 49-ия парламент

Президентът призова хората да гласуват, защото от тяхната активност зависи легитимността на следващото НС и правителство

OFFNews 02 април 2023 в 12:38 1635 2

Радев

Снимка БГНЕС

Румен Радев гласува.

Няма да бавя свикването на Народното събрание, но нека първо излязат официалните резултати, заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на вот.

"Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика, която да постави на първо място интересите на българските граждани. Най-важното е да гласуват българите, за да не оставят някой друг да решава съдбата им", коментира държавният глава.

Румен Радев гласува с машина и обясни защо - техниката е гаранция срещу изборните манипулации. Такава била информацията, която получил от наблюдатели и секции. Той призова хората също да гласуват с машина.

"Аз се радвам, че засега гласуването с машини има превес и това е ефективно средство да се преодолеят недействителните бюлетини, сгрешените и манипулирани протоколи", посочи той.

И допълни, че от избирателната активност зависи легитимността на следващия парламент и правителство, "от които ние очакваме важни решения".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

2

Diogen

02.04 2023 в 20:22

Агентът Радев е най-големият подлец и мръсник, предател на българската кауза. Трябва да бъде съден и вкаран в затвора за национална измяна. Какъв държавен глава е този кръгъл простак, който не може пет думи на кръст да каже? ******* е същото недоразумение на природата, каквото беше правешката тиква.
 
X

Да помогнем на украинските деца!