Радев: Борисов не може да преглътне, че ще работи с човек, когото не контролира

OFFNews 11 ноември 2016 в 19:24 54572 42

Бойко Борисов не може да преглътне факта, че ще му се наложи да работи с президент, когото не може да контролира. Това заяви кандидатът за президент, подкрепен от БСП, ген. Румен Радев пред bTV. 

Борисов заради егото си заложи съдбата на целия кабинет. Това не е мой проблем. Той не е и на българския народ. Това е негов проблем и отговорност, коментира Радев по повод обявеното от премиера Борисов решение да подаде оставка, ако кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева не спечели изборите. 

"Това му е в стила. Апокалипсисите текат от неговата уста непрекъснато, той ги използва, вкарва ги в употреба при всякакви ситуации, когато иска да постигне нещо. Спекулира се със страховете на хората, мисля, че не е достойно от устата на един премиер", подчерта Радев. 

Кандидатът за президент критикува Борисов заради авиацията ни.

„За една година и повече единственото, което са получили българските Военновъздушни сили, са четири двигателя, нищо повече. Скоро няма и да получат нищо още. Ресурсът на техниката за трети път вече се изчерпва. Следващото приземяване е неизбежно”, заяви Румен Радев. 

„Преди година и половина правителството скъса договора с РСК МиГ. Днес премиерът се хвали, че е сключен договор с РСК МиГ, като преди това се прахосаха пари за Полша. Явно той представя своето закъсняло прозрение отново като добродетел, това е запазена марка на премиера”, посочи Радев.

"Когато си премиер и даваш наистина пари, първо ти или нищо не разбираш за това, за което ги даваш, т.е. ти тотално опростяваш нещата, второ - доверяваш на министри, които или нищо не разбират, или крият, и трето – ти нагло лъжеш. Което от тези три неща да вземем – не е добре", коментира Радев.

Кандидатът за президент, подкрепен от БСП каза още, че не се чувства заложник на партии и определи като категорична спекулация обвиненията, че е кандидат на олигархични кръгове около левицата.

„Аз съм безпартиен. Номиниран съм от БСП, задължен съм морално на тази партия, но това не означава, че съм заложник на БСП, най-малко съм заложник на ДПС”, подчерта той. 

Радев посочи, че е бил член на Българската комунистическа партия и обясни, че в онези години е било невъзможно да се лети със свръхзвуков самолет, ако човек не е член в БКП.

„До скоро летях на руски самолет, завършил съм в Америка, но съм български генерал. Моята кауза е България“, обяви той в отговор на въпроса дали ще играе на два фронта – американски или руски. 

Румен Радев отговори и на въпроси за мигрантската криза. 

Колкото и фотосесии да си прави премиерът на границата, проблемът с мигрантите не е решен, каза Радев и допълни, че България е загубила време да формира ясна и категорична позиция по отношение на проблема с бежанците. 

Той подчерта, че по-скоро трябва да бъде довършена оградата на границата с Турция и трябва да се осигурят по-добри условия на служителите на "Гранична полиция".

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

43

синя сова

12.11 2016 в 23:01

Освен това,герберите приемат и конституционни промени и ги гласуват отново подкрепени от гласовете на бсп и дпс!Конституционните промени утвърждават върховенството на главния прокурор!С една дума цацаратурата става безконтролен съдебен орган!А сега борисов лъже,че уж бсп не били го подкрепили...Боже,човек може да се побърка ,ако проследява всяка негова лъжа!

12530

42

синя сова

12.11 2016 в 22:42

№ 38-защо се правиш на "бита мечка!Не слушай какво лъже борисов,това си е неговия стил!Съдебната реформа спря с гласовете на герб,дпс и бсп!Тогава Радан Кънев излезе от парламентарната зала и обяви ядосан,че ДСБ минават в опозиция,на другия ден и министър Христо Иванов подаде оставка!Не съм ли ти казала,че борисов е лъжец?Едно мисли ,друго говори,а върши трето,накрая изкарва виновен накой друг!

12094

41

дони

12.11 2016 в 14:04

Независим си само от новата си булка, генерале...

77927

34

El Commandante

12.11 2016 в 00:05

Знам бе, ама чесъна е отвъд секакво спасение, там демиджа е перманентен...