Радан Кънев: И през ум не ни минава да се борим само за едно място в ЕП

ОFFNews 13 април 2014 в 17:00 5806 14

Радан Кънев
Радан Кънев

Наредили сме листата на Реформаторския блок (РБ) така, че тя да получи максималния резултат. И през ум не ни минава да се борим за едно място в Европарламента. Ако се борихме само за едно място, щях ли да съм тук в днешния неделен ден, в който слънцето изгря следобед. Щях да съм на Витоша с детето."

Това коментира представителят на РБ Радан Кънев в интервю за предаването "Всяка неделя".

Изглеждам ли като човек, който води последна битка, отговори той на въпроса на водещия Кеворк Кеворкян дали евроизбори 2014 са последната битка на реформаторите.

Над 70% от българите са проевропейски настроени. Тези избори са особено важни, защото в тях е заложен проевропейският път на страната, посочи Кънев.

По думите му за пръв път на българска и европейска територия се води антиевропейска кампания. За пръв път от много години има открит натиск от Русия към европейски територии, за пръв път в Западна Европа се чудят нужни ли сме им. Затова поставянето на Меглена Кунева като водач на листата на РБ не е жест към "България на гражданите", а е ясна преценка какви рискове стоят днес в България, какво е опасно за нас, аргументира се Кънев. Борим се ‪#България‬ да е сърцето на ‪‎Европа. ‬Трябва да покажем категорично единство на проевропейските сили. Кунева е силен знак на единство, на изправяне пред Брюксел на най-авторитетните български европейски политици. Такива, които да кажат "Не ни изоставяйте", заяви още той. 

Представителят на Реформаторския блок коментира и обвиненията, че формацията е изплагиатствала предизборния си клип от Обама. "Като юрист знам какво е плагиатство. Нашият клип е силна заемка на една успешна кампания за активност на изборите. Плагиатстваме в добрия смисъл елиминирането на партийните назначения в администрацията например. У нас директори на училища, болници и инспекторати са партийни назначения. Същото важи за правосъдието. Нека заимстваме практиката от Южна Европа, от Италия. Трябва да се промени практиката в прокуратурата делата да могат да се поемат вертикално от по-висшестоящи прокурори. Затова у нас няма убити прокурори, техните дела просто се изземат. Ако се промени тази система, ще отпуши и семейният бизнес", коментира Кънев.

Той отклони въпрос за отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок с думите, че повече го интересуват отношенията между блока и избирателите. Това няма общо с ГЕРБ, посочи Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!