Проф. Герджиков: ГЕРБ сгреши, трябваше да издигне Георги Георгиев за кмет

OFFNews 31 октомври 2023 в 14:28 2232 2

Проф. Огнян Герджиков

Снимка Архив

Проф. Огнян Герджиков

ГЕРБ като че ли не подбраха най-подходящия кандидат. Допуснаха грешка - трябваше своевременно да направят по-популярен Георги Георгиев, председателя на СОС, който е изключително качествен човек.

Това заяви проф. Огнян Герджиков, бивш председател на парламента от НДСВ, пред 24 часа. Според него Антон Хекимян е прекрасен журналист и тв водещ, но в политиката не е същото. 

Проф. Герджиков хвали Георгиев, който му е бил асистент в Софийския университет: Много добре подготвен като юрист, много добре балансиран като човек, с много развито социално чувство - великолепни качества за кмет. И ако го бяха популяризирали навреме, можеше да спечели изборите. И София щеше да има чудесен кмет, казва още проф. Герджиков. 

Той коментира и, че скандалът с отпадането на машинното гласуване на първия тур на местния вот е допринесъл в някаква степен за намаляването на избирателната активност, "но не толкова, колкото се очакваше". 

А за заявените предстоящи промени в Изборния кодекс заявява: Изборният кодекс е от 2014 г. Досега е променян и допълван 25 пъти!?! На година по три пъти!?! Може ли непрекъснато да променяме правилата?! Не се прави така! В това отношение сме 100-процентови аматьори.Трябва да бъде направен изцяло нов Изборен кодекс, но да се изработи бавно и да се привлекат специалисти в тази материя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

2

Гьорче2

31.10 2023 в 16:03

Най ме изкефи г-н Вили Лилков!!!! Направо ги прее.аа тотално хекимянчетата от ГЕРБ!

imogi: смее се, смее се..

Трябваше от подбто да вземе, а той взема, че взема от греб.!....

imogi: смее се, смее се..

Хитрата сврака, с двата крака.!....

-529

1

6екеr4о

31.10 2023 в 15:28

Проф. Герджиков многократно през годините е призовавал за минимум професионализъм в работата на Народното събрание, но дупетатите са много повече заети с обгрижването на конюктюрни интереси, отколкото сътворението на нормално законодателство?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!