Претърсиха домовете на трима кандидат-депутати в област Велико Търново

OFFNews 08 юли 2021 в 18:09 2479 0

Домовете на трима кандидат-депутати във Великотърновска област са били претърсени при полицейска операция за противодействие на изборната търговия. Задържани обаче няма, съобщи БНР.

И тримата претенденти да влязат в 46-ото Народно събрание са от една и съща политическа сила. След разпит с предупредителни протоколи срещу нарушаване на изборните права на гражданите са двама от тях и сина на третия кандидат-депутат.

Претърсени са домовете им във Велико Търново, Килифарево и Стражица. Няма задържани, няма иззети документи и пари, потвърди областният председател на партията, в чийто дом също е влязла полицията.

По информация на БНТ са били открити списъци с имена на гласоподаватели на единия от кандидат-депутатите в Килифарево. Открит е и тефтер, който съдържал трите имена, ЕГН-та и номера на лични карти на гласоподаватели. Проверките по случая продължават, образувано е досъдебно производство.

От сутринта полицията е обградила дома на кметицата на великотърновското село Водолей. Антоанета Тодорова посочва, че е извън дома си и засега не оказва съдействие на полицията. 

Задържан е обаче мъж, за когото полицията има данни, че на предишните избори е плащал на хора, за да гласуват за определена партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!