Председателят на Софийската търговско-промишлена камара е водач на листата на партия МИР в Перник

OFFNews 03 ноември 2021 в 18:09 1401 0

Георги Чернев

Председателят на Софийската търговско-промишлена камара Георги Чернев е водач на листата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в Перник за предстоящите на 14 ноември парламентарни избори.

Той е роден в Перник, завършил е "Международни отношения“ в УНСС, създател е на Пернишката търговско-промишлена палата, бил е и зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата с ресор Браншови и регионални бизнес организации.

Чернев има богат опит като бизнесмен и е виден деец в подпомагането на работещите в частния сектор. Създател е на кабелната телевизия „Кракра“ и издател на Търговски вестник.

„За много хора, в това число и за мен, наименованието МИР, което означава „Морал, Инициативност, Родолюбие“, е изпълнено с много съдържание и отговаря на очакванията ни за промяна! Ще се боря за налагането на социално-пазарно стопанство като основа на българската икономика, както и за приемане на Закон за национална камара. Личната ми кауза е създаването на национална камара на бизнеса в България и справедливост във всички сфери на обществено-икономически и политическия живот на страната“, заяви водачът на листата на партия МИР в Перник Георги Чернев.

Той призова и за ефективна, работеща и реформирана прокуратура и съдебна система, които ще окажат благоприятно въздействие за функционирането на икономиката в страната.

„Българите трябва да се борим сами срещу корупцията, без да чакаме чужда помощ отвън, както и да разберем, че сами трябва да си свършим работата във всяка една сфера. Партия МИР успя да обедини голяма част от експертния потенциал на българската нация и подаваме ръка на всички честни, мислещи, дейни и морални българи, за да се обединим и заедно да върнем нормалността и държавността в България“, заяви още Георги Чернев.

Той води позитивна и креативна предизборна кампания в Перник и има идея да създаде Детска шахматна школа в миньорския град, както и да направи безплатен абонамент за аудио книги с приложението „Бързи книги“ на всички желаещи перничани.

„Един от основните приоритети за партия МИР е въвеждането на социално-пазарното стопанство, което дава необходимия баланс в държавата между ефективна пазарна икономика и силна социална държава. Един от най-ярките примери за това е Мини Перник. Това е отражение на социално-пазарното стопанство, защото съсредоточава голям фирмен ресурс в условията на пазарна икономика и е имало социално-отговорна политика към работниците", заяви Георги Чернев.

Избори ноември 2021.

Купуването и продаването на гласове са престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews