ПП: Изборът е - България на прехода и задкулисието или нова България

'Продължаваме Промяната' откри предизборната си кампания

OFFNews 02 септември 2022 в 13:55 2737 4

Стопкадър

Снимка FB/ Продължаваме промяната, стопкадър

Асен Василев, Кирил Петков, Никола Минчев

"Продължаваме Промяната" откри предизборната си кампания в Пловдив.

Водачите на листи и членове на партията откриха кампанията с флашмоб, издигайки българския флаг, след което съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, както и водачът на листата на ПП в Пловдив-град Никола Минчев, говориха пред симпатизантите си.

"Днес сме изправени пред избор - изборът между България на прехода и задкулисието, и изборът на нова, променена България", каза бившият премиер Кирил Петков.

Петков описа "България на прехода" с Капитан Андреево, ниските пенсии и заплати, малкото и скъпи детски градини. Той изтъкна, че по време на управлението му детските градини станаха безплатни, а пенсиите бяха увеличени над линията на бедност. Той заяви, че ангажиментът за увеличаването на доходите остава основен за ПП. Освен това Петков изтъкна като основен приоритет и връщането на българите, живеещи в чужбина.

"Пред нас последните седем месеца имаше два пътя. Лесният път - да се съюзим със силите на прехода, да се разберем с предишните правителства, така, както винаги се е случвало, да им оставим тук-там някой отровен канал или някоя хранилка и все още да управляваме. Ние избрахме трудния път, защото е крайно време да спрем с тази политика - на мръсотия, на кражби. Крайно време е мафията да си тръгне от страната ни, а не децата ни... Ще се борим за независима България, в която искаме да живеем и в която парите отиват при хората, а не при 8 фирми", изтъкна бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев.

Той добави, че през последните седем месеца са направили първите стъпки и са доказали, че когато не се краде има средства за по-високи доходи, по-високи пенсии, безплатни детски градини и различни надбавки, вместо парите да отиват, за да пълнят шкафчета.

"Това, което трябва да направим на 2 октомври, с ваша помощ, е да си довършим работата. И няма да се откажем, колкото и да им пречим", заключи той.

Бившият председател на НС Никола Минчев отбеляза, че политическите скандали и разногласия отблъскват хората от политиката, както и че те не са това, заради което ПП са влезли в политиката. Той добави, че основна цел на партията е да направи България по-добро място за живеене, като първите стъпки вече са направени.

"Сега е моментът да продължим започнатото и да си довършим работата. На втори октомври ще сме изправени пред избор дали да продължим пътя, по който сме поели, към една по-добра България, или да се върнем към овладяната и феодализирана държава на ГЕРБ. Дали да се върнем към подменените мечти, или да се върнем към реализираните надежди", каза Минчев.

Той добави, че хората в Пловдив са изправени пред същия избор и изтъкна, че Борисов повежда листата на ГЕРБ, но едва ли той ще работи в НС и най-вероятно ще дезертира от институцията (НС), още преди тя да е конституирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3667

4

fik1

02.09 2022 в 16:35

щото в работно време всички неиздържат да търчат за откриване на партия, радвайте се путлери възраждане са първа сила очевидно

12073

3

IvanofRumen

02.09 2022 в 15:17

Е, не всички са по строй задължително, за да видят намръщената мутра на вожда сикаджия.

22548

1

dolivo

02.09 2022 в 14:58

Браво, добре казано!

Ако нещо има да не ми харесва е твърде левите елементи в програмата на ПП. Но е разбираемо, с тоя електорат обременен от комунистическа карма...

 
X

Да помогнем на украинските деца!