Петър Курумбашев

OFFNews Последна промяна на 23 март 2014 в 17:08 3700 1

Петър Курумбашев

Петър Курумбашев е роден на 28 януари 1968 година в Плевен. Израснал е обаче в София - първо завършва Софийската математическа гимназия в София, а после и Техническия университет в София.

Той е един от продуцентите на студентското предаване „Ку-Ку“. След това известно време работи по специалността си като инженер.

Бил е общински съветник в Столична община в Софийска Математическа Гимназия, периода 2007-2009 от групата на БСП, без да е член на червената партия

От 2009 г. два поредни мандата е депутат от "Коалиция за България".

Женен е и има три деца - момче и две момичета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.05 2014 в 18:19

ДО г-н Курумбашев - всъщност вече му писах, но той ми отговори на латиница , че няма да ме подкрепи!


В делник и пр азник вече двадесет години вестник “Сирак” не само е единственото детско издание,което достига безплатно до всички Домове за деца и юноши в страната,но по наше предложение осигуряваше безплатна пощенска кореспонденция на около 7 000 деца-сираци настанени в 132 ДДЮ,СПИ,или сега ДОВДЛРГ.Това е една от малкото трибуни за изява на техните таланти.
През тази 2014г. основна наша мисия ще бъде да възстановим единствения войнишки паметник на територията на Чехия в с. Нови дум, община Раковник край Прага на българския воин старшина Николай Цеков Николов, роден в с.Бъркачево, Врачанско и учил някога в Мездра. Когато на 2 октомври 2013г. за първи път след 42 години край паметната могила стъпиха двама българи, първата ми асоциация бе за скандалния чешки художник Давид Черни, който беше оприличил България в Брюксел на „Турска тоалетна”.Аз бих попитал в същия тон – а това „Чешка тоалетна” ли е или войнишки паметник?Ако боядисването на Паметника на Съветската армия и този на „Позитано” в София може да разделя нацията, то един войнишки паметник трябва само да ни обединява. Особено, ако в случая има и добра новина – в този град Раковник още от 903г.варили най-прочутата чешка бира.През 1588г. тук се подвизавал ректорът на Карловия университет в Прага Ян Пичка Писецкий, голям любител на хубавото пиво. В негова чест до днес тук се прави най-известната марка бира „Палавият бакалар Ян Пичка”. И така – чехите не обичат българите заради инвазията на Варшавския договор от 21 август 1968г. А българите не обичат чехите заради високите сметки за ток от ЧЕЗ и през зимата на 2013г. се вдигнаха на бунт. Защо заедно с ПЗ”Леденика” Мездра да не направим един „Бирен Фест на Помирението” и заедно да пием по стакан бира „Палавият бакалар Ян Пичка”?!
Затова се обръщаме към българските институции, фирми и граждани да подкрепят идеята група ветерани и младежи да посетят Чехия на техния празник на 8 май 2014г. или на 9-ти септември,когато е убит ст. Николов край с. Нови дум на 30 км. от Прага, да ремонтират паметника, да оформят цветна алея, да поставят началото на „Алея на побратимството от български рози” в гр.Раковник и пр.През м. май да пием бира в Чехия, а през септември – в Мездра.
При набирането на абонамент за в. “Сирак” от името на Вашата фирма,посочен от Вас Дом за сираци или по списъка предоставен ни от МОН ,ще получава по 10 – 15 броя на вестника всеки месец,като сумата определя според възможностите си самата фирма.За всички финансови и материални дарения издаваме съответните изисквани от закона документи,а за абонамент и реклама – фактура с касова бележка,които се признават за присъщи разходи.
Като Ви благодарим предварително за Вашата отзивчивост,ние Ви желаем крепко здраве и успехи в общата ни дейност за УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!
За преводи и дарения : ОББ,кл. “М.Луиза””- София,IBAN BG30UBBS 8423,
с/ка 1010204019.
3100 гр.Мездра, ул.”Вл.Заимов”2
Тел.0885 210505
Mail iskar_sirak@abv.bg Стефан Здравков
Предс. на ф.”Искър”
Гл.ред.на в. “Сирак”