Пеевски се отказва от Европарламента (снимки)

OFFNews 26 май 2014 в 00:39 16752 29

Делян Пеевски

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски

Нереализиралият се шеф на ДАНС Делян Пеевски обяви, че се отказва от мястото си в Европейския парламент в полза на Искра Михайлова.

Това съобщи самият той на пресконференция на ДПС в НДК. Пеевски благодари на всички местни структури на партията, които са му гласували доверие. 

"Европейското място не е самоцел за мен и тази вечер ще ви го докажа", зарече се Пеевски и обясни, че след доверието, което е получил от структурите на партията, се чувства длъжен да остане по-дълго със съпартийците си.

Пеевски се отказва от мястото си в полза на екоминистъра Искра Михайлова. На въпроса кой ще замести Михайлова в кабинета "Орешaрски", лидерът на ДПС Лютви Местан обясни, че партията му разполага с много добри кадри, но отказа да назове името.

Пеевски се оплака, че през отминалата година, която премина под знака на протести, той е бил подложен на незаслужени атаки от медиите.

"Така и не разбрах в какво ме обвиняват, дори по пътя отново по мен тичаха някои хора, които служат на други господари и ми задаваха неясни въпроси, които отдавна са ясни на техните господари, които се уплашиха от моята номинация за председател на ДАНС", каза Пеевски.

Той коментира, че решението му да оглави ДАНС е било плод на желанието му "да даде нещо на България". Според Пеевски една година след номинацията му все още няма ясни критики по негов адрес.

"Ако бях чул в нещо да съм обвинен, бих се оттеглил, но за една година не чух нито едно стойностно обвинение, нито някой да извади нещо срещу мен. Постоянно се заливат институциите с фалшиви сигнали за проверки срещу мен и моето семейство. И това ще изтърпя, но когато всичко свърши, кой ще ми се извини", попита Делян Пеевски.

Попитан дали ще започне да идва редовно на работа в парламента, той коментира, че това е "изчерпан" въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!