Първи резултати: София, Пловдив и Варна на балотаж

Бургас, Стара Загора, Перник, Кърджали, Монтана и Ямбол избраха кметове на първи тур. Ваня Григорова изпревари Хекимян в София според екзит пола

Екип на OFFNews 29 октомври 2023 в 20:00 7995 1

Урна с бюлетини

Снимка БГНЕС

Местни избори 2023

Кметовете в трите най-големи български града София, Пловдив и Варна ще бъдат избрани на балотаж, сочат първите резултати от днешните местни избори.

Очаквано, кметовете на Бургас Димитър Николов и Стара Загора Живко Тодоров (51,2%), и двамата от ГЕРБ, спечелиха още на първи тур поредни мандати. На първи тур кметове избраха още в Перник, Кърджали, Монтана и Ямбол.

В София на първо място е Васил Терзиев, втора е Ваня Григорова, а трети, с близък до нейния резултат, е Антон Хекимян - според екзит половете на "Галъп" и "Алфа рисърч". Това означава, че второто и третото място все още не са окончателно решени.

Във Велико Търново се очертава балотаж между Даниел Панов от ГЕРБ и Йордан Терзийски от "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Очаквано, в Кърджали спечели кандидатът на ДПС Ерол Мюмюн, който получава 55,1%. 

Враца също си избра кмет от първия път - настоящият кмет от ГЕРБ Калин Каменов печели 66,6% от гласовете. 

В Благоевград настоящият кмет Илко Стоянов, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ за нов мандат, е първи, но балотаж ще има. Причината е, че Стоянов получава 27,1%, според екзитпола на Галъп.  Претендентът да управлява Благоевград от ПП-ДБ Методи Байкушев ще се изправи срещу него на втория тур с 24,6 на сто.

В Русе Иван Иванов от ГЕРБ атакува поста на кмета Пенчо Милков на втори тур.

В Хасково предстои балотаж. Станислав Дечев от ГЕРБ получава 42,1%, става ясно от данните на "Алфа рисърч".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

1

user4eto

29.10 2023 в 20:36

Вече виждаме кой е лидера на хартиената коалиция.
*********** са първенци по контролиран вот. Очаквано след 12 години окопаване и лесни за манипулиране, неграмотни българи.
Жалко!
 
X

Да помогнем на украинските деца!